LIFESTYLE
12.05.2018 u 18:18

Dubrovački most u izboru za najljepšu europsku poštansku marku serije "Europa"

PostEurop, udruga europskih javnih operatora, u cilju promicanja suradnje, zajedništva i kulture europskih zemalja objavljuje natječaj za najljepšu marku iz serije „Europa“. Tema ovogodišnjeg izdanja su mostovi.
Hrvatska pošta sudjeluje u natječaju prigodnim izdanjem poštanske marke s motivom Mosta dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku. Autor izdanja je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba, a marka je oblikovana prema fotografijama Marija Romulića i Dražena Stojčića.


komentara  0

Most dr. Franja Tuđmana nalazi se sjeverozapadno od Dubrovnika iznad šest kilometara dugog zaljeva Rijeka dubrovačka. Zaljev je na svojem krajnjem dijelu – spoju s morem – premošten velebnim mostom nazvanim imenom prvoga hrvatskog predsjednika, dr. Franja Tuđmana. Gradnjom mosta skraćen je put prema Dubrovniku od strane Splita za više od 10 km. Most se nalazi na Državnoj cesti br. 8, a svojim oblikovnim i konstrukcijskim rješenjem – jedan pilon i na njega zavješen gredni rasponski sklop – prvi je i jedinstven takav objekt podignut u Hrvatskoj. Prostorno i vremenski most je moderan kontrapunkt tvrđavama, zidinama i mostovima starog Dubrovnika.
Svoj glas za najljepšu marku možete dati na internetskoj stranici www.posteurop.org/europa2018. Glasanje će biti otvoreno od danas, 9. svibnja 2018. pa sve do 9. rujna 2018., a pobjednička marka bit će proglašena 3. listopada 2018. u Gruziji.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija