VIJESTI
12.05.2018 u 17:09

Misno slavlje povodom blagdana zaštitinika Županije

Na blagdan svetog Leopolda Bogdana Mandića, ujedno i Dan Dubrovačko-neretvanske županije u kapucinskom svetištu Gospe od Milosrđa održano je svečano misno slavlje koje je predvodio provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jure Šarčević.


komentara  0

„Kad je sveti Leopold umro 1942. u Padovi skupilo se tada silno mnoštvo vjernika, njih oko 150 tisuća i čulo se ‘umro je svetac’. Već tada se u narodu dogodila kanonizacija. Običaj je da se kada fratar umre slavi misa u crkvi gdje je bio, ali su vjernici od poglavara samostana zatražili da se sprovod organizira u većoj crkvi. Poglavar im je rekao ‘on je običan fratar, može za njega biti sprovodna misa kao i za druge fratre’, ali oni su mu rekli ‘vi ste običan fratar, a on je svetac’. Kad je boravio prošle godine u rujnu u Dubrovniku okupile su se tisuće ljudi. Rijeke ljudi slijevale su se oko neraspadnutog tijela sv. Leopolda bio je to izuzetan događaj”, rekao je u svojoj propovijedi fra Šarčević.

U sklopu programa obilježavanja Dana Županije još u četvrtak je prikazan film Boža Vodopije u produkciji HRT-a ”Sveti Leopold Bogdan Mandić u Dubrovniku“, a u petak je održana i svečana sjednica Županijske skupštine, prigodni kulturno-umjetnički program kao i izbor najboljih sportaša u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija