LIFESTYLE
12.05.2018 u 13:03

FOTO: Informatički klub Futura obilježio Arduino dan

Informatički klub Futura se i četvrtu godinu zaredom priključio obilježavanju svjetskog dana Arduina. Arduino dan je 24 satni događaj organiziran od strane Arduino zajednice i Arduino osnivača na kojem se kroz razna događanja u cijelom svijetu ljudima želi približiti Arduino tehnologija, te pokazati što se sve može napraviti s tom tehnologijom.


komentara  0

U Dubrovniku je svjetski dan Arduina obilježen jutros u vrtu ispred Sveučilišnog kampusa. Futurina robotička ekipa je održala prezentaciju i radionicu o Arduinu i što se sve može napraviti koristeći Arduino. Predstavili su svoje dosadašnje projekte koje su napravili koristeći Arduino tehnologiju u kombinaciji s raznim elektroničkim komponentama, te Futurine besplatne radionice robotike koje se održavaju svake godine.

U Hrvatskoj osim u Dubrovniku Arduino dan ove godine se obilježava i u Zagrebu. ani je službeno bilo prijavljeno 499 događaja u 78 zemalja. Svake godine se povećava broj događaja i zemalja koje sudjeluju. Tako je ove godine službeno prijavljeno 528 događaja u 94 zemlje.

Ove godine Arduino dan u Dubrovniku se održava i u sklopu European Maker Week 2018 koji se održava od 12. svibnja do 19. svibnja 2018.

Informatički klub Futura obilježio je svjetski dan Arduina u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija