LIFESTYLE
10.05.2018 u 20:16

Najstarija kći iz mnogobrojne dubrovačke obitelji Franušić obukla benediktinski habit

Andrea Franušić iz Dubrovnika obukla je benediktinski redovnički habit u nedjelju, 6. svibnja u samostanu Santa Maria delle Rose u talijanskom mjestu Sant' Angelo in Pontano, blizu Macerate u pokrajnini Marche u Italiji. Time je započela novicijat u ovoj ženskoj redovničkoj zajednici uzevši ime sestra Petrafelicita od Sile Božje.


komentara  0

Redovnički habit obukla je na misnom slavlju pod šatorom jer je crkva stradala u nedavnom potresu i sada se obnavlja. Do oltara je došla u bijeloj vjenčanici u pratnji oca i svoje mnogobrojne obitelji te braće i sestara iz zajednica Neokatekumenskog puta Dubrovačke biskupije, u kojem je Andrea i otkrila svoj poziv. 

Na sličici uspomene na ovaj događaj napisan je citat iz Svetog pisma: "Ne bojte se  - hrabri i jaki budite, jer takav je Gospodin u borbi protiv svih  neprijatelja, protiv kojih ćete se trebati boriti- On sam će se boriti za vas!", te: Držeći svoj pogled čvrsto prema Kristu, sa snažnom željom da se preda Bogu i da mu da vlast nad vlastitim životom - Andrea Franušić- se oblači u samostanski habit s novim imenom- sestra Petrafelicita od Sile Božije (Sr. Petrafelicita della Potenza di Dio).

Andrea je rođena u Zadru, osnovnu i srednju školu završila je u Dubrovniku, iz druge je neokatekumenske zajednice župe sv. Andrije, a najstarija je kći od trinaestoro djece obitelji Franušić.

Na slavlju u Sant' Angelu in Pontano pratila ju je cijela njena obitelj: majka Marijana i otac Tomislav, sestre Katarina, Stošija, Lorena, Marija, Mihaela, Helena, Klara, Lucija i Petra te braća Vlaho i Bartol. Uz nju je bio i ujak Rinaldo, brat Andreine pokojne majke Silve te rođaci Tea i Marko.

Svečanost je pjesmom, molitvom i velikim veseljem uveličalo oko 150 dubrovačkih neokatekumena koji su dan ranije sudjelovali na "Te Deumu" u zajedništvu s papom Franjom na rimskoj Tor Vergati povodom jubileja 50 godina neokatekumenskog puta u Vječnom Gradu. Na istom susretu sudjelovalo je više od stotinu tisuća članova Neokatekumenskog puta iz više od 130 zemalja sa svih kontinenata, predvođenih inicijatorima Puta Kikom Arguellom, ocem Mariom i sestrom Marijom.

Uz Dubrovčane misi oblačenja su nazočili i neokatekumeni iz Splita i iz Zadra te domaćini iz Italije. Uz dva domaća svećenika obred su predvodili i duhovnici neokatekumenskog puta, don David Pahor iz Dubrovnika i don Šime Doljanin iz Splita. 


dubrovniknet team IZVOR: Dubrovačka biskupija

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
naslovna
LIFESTYLE
0      15|07|18 u 23:50
VIDEO/FOTO: Slavlje se nastavlja...
ston_naaslovna
LIFESTYLE
0      15|07|18 u 20:40
FOTO: I Ston slavi veliko srebro!
navijaci_na_boninovu_s_poste_lapad_150718_naslovna
LIFESTYLE
0      15|07|18 u 20:28
VIDEO/FOTO: Ludilo u Lapadu, navijačka kolona krenula pješke prema Gradu
ivo_cvjetkovic_moskva1
LIFESTYLE
0      15|07|18 u 19:11
VIDEO: Pljesak vatrenima na stadionu Luzhniki u Moskvi
hrvatska_francuska_finale_svjetskog_prvenstva_150718_naslovna
LIFESTYLE
0      15|07|18 u 18:54
FOTO/VIDEO: Dubrovnik slavi srebro vatrenih - Stradun gori!

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija