POLITIKA
02.05.2018 u 10:07

ODRŽAO OBEĆANJE: Jadran Barač na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća umjesto Mladena Gojuna

Mladen Gojun je stavio svoj mandat u Gradskom vijeću u mirovanje, tako da će na sljedećoj sjednici, umjesto njega,  prisegnuti novi vijećnik, predsjednik SDP-a, Jadran Barač. Gojun je danas predao zahtjev kojim svoj mandat stavlja u mirovanje službi Gradskog vijeća, a kao razlog za svoj čin je naveo osobne razloge. Prepuštanjem svog vijećničkog mandata u Gradskom vijeću Jadranu Baraču, Gojun je održao svoje obećanje i opravdao svoju inicijativu da se novom predsjedniku da prilika da ga birači bolje upoznaju i to preko njegovih istupa za govornicom Vijećnice.


komentara  0

Nakon prošlih lokalnih izbori održanih 21. svibnja 2017. dubrovački SDP je osvojio dva mandata u Gradskom vijeću. Pripali su Tatjani Šimac Bonačić i Mladenu Gojunu. Kako su u međuvremenu u dubrovačkom SDP-u održani unutarstranački izbori te kako je Jadran Barač postao novim predsjednikom, postavilo se pitanje što će SDP-ovci napraviti kako bi njegovo političko djelovanje doprlo do što većeg broja biračkog tijela. Jadran Barač je, naime, široj dubrovačkoj javnosti postao poznat tek lani, kada je na izbore izašao kao kandidat za zamjenika, kandidatkinje Tatjane Šimac Bonačić za gradonačelnicu.

Kako bi se mladom predsjedniku dubrovačkog SDP-a, Jadranu Baraču omogućila što vidljivija platforma za njegov politički rad, gradski vijećnik Mladen Gojun, ujedno bivši čelnik SDP-a, predložio je da on i kolegica Tatjana Šimac Bonačić podijele predstojeće vrijeme mandata novom predsjedniku.

Budući njegova inicijativa nije naišla na plodno tlo kod kolegice, a mandati su osobni i stranka ne može naložiti da se predaju, Gojun je ostao dosljedan i danas je stavio svoj mandat u mirovanje, tako da ćemo na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u klupi SDP-a vidjeti Jadrana Barača.

Gojun je veoma kratko komentirao svoj potez:

- Napravio sam ono što sam rekao da ću napraviti. Mislim da je politički odgovorno omogućiti novom čelniku stranke koji će, za pretpostaviti je, ići na sljedeće lokalne izbore, da komunicira strategiju SDP-a iza govornice Gradskog vijeća. Svojim dosadašnjim radom sam pokazao kako mi osobno nije ispred stranačkog, mislim da je za dubrovački SDP, ukoliko se teži boljim izbornim rezultatima, ovo bio pravi potez. Željeli smo mladog čovjeka, želimo ojačati i pomladiti stranku, moramo dati šansu da se to i dogodi.

Ukoliko bi se Mladen Gojun predomislio i ukoliko bi želio ponovno aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću, to će moći napraviti tek nakon što prođe 6 mjeseci.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija