POLITIKA
30.04.2018 u 16:11

HDZ: Soljenka od srđevaca ponovno u akciji

Živa je "prepiska" između gradskog HDZ-a i Liste "Srđ je Grad" ovih dana. Na današnje priopćenje KLGB Ljuba Nikolića, Srđevci zahtijevaju ukidanje svih povlaštenih parking mjesta u gradu, oglasio se dubrovački HDZ koji smatra kako se srđevci, u nedostatku kvalitetnih ideja i projekata, okreću - populizmu i kako opet "sole pamet" građanstvu. Prenosimo priopćenje u cijelosti:


komentara  6

U nedostatku kvalitetnih ideja i projekata, predstavnici KLGB „Srđ je Grad“ ponovo su se okrenuli jedinome o čemu misle da znaju - populizmu. Tako ovaj put traže ukidanje svih povlaštenih parkirnih mjesta po gradskim prometnicama i to kao prijedlog za rješenje „alarmantne situacije u prometu“. 

Najprije, način na koji se „srđevci“ obraćaju javnosti s poprilično degutantnim korištenjem riječi evanđelje i amen, ne dolikuje niti jednom akteru na političkoj sceni grada, a pogotovo ne onima koji misle da su najpametniji na svijetu i koji svugdje nose svoju veliku soljenku za soljenje pameti građanstvu. I ovaj vid komunikacije ima svoja pravila pa je zaista smiješno kako „najpametniji“ to rade.

„Srđevci“ tako navode da u „Gradu koji ne razmišlja o rješenjima za svoje građane“ ne može biti povlaštenih parkinga ili da ih jednako imaju gradonačelnik, župan i svi ostali - od konobara do teta s place. Što reći nego - demagogija i populizam! Najprije, Grad itekako razmišlja o svim problemima svojih sugrađana. Kako oko vodoopskrbe i kanalizacije, osiguravanja pedagoških standarda po vrtićima, jednosmjenske nastave u školama do ravnomjernog razvoja Grada i stanova za mlade dubrovačke obitelji, tako i oko prometa i parkinga. I sami su građani to prepoznali te su nam dali povijesnu pobjedu na nedavnim kotarskim izborima.

Broj povlaštenih parkinga za djelatnike Grada je čak - šest! Sumnjamo da bi ukidanje šest mjesta za upravne odjele donijelo spektakularni rezultat koji bi zadovoljio „perfekcioniste“ iz ove KLGB.

No, mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici osjećamo potrebu sugrađanima pojasniti još neke okolnosti oko povlaštenog parkinga. Grad, dakle, koristi šest parkirnih mjesta, pri čemu je gradonačelnik izmjestio svoj parking s Pila na Ploče, a za prijevoz na posao umjesto službenog koristi svoj osobni automobil. Vjerske zajednice su dobile/imale mogućnost parkiranja, kao i  Konzervatorski odjel te Dubrovačko-neretvanska županija (od 3 parkinga dva su besplatna, a jedno se plaća). Ukupno je, dakle, 15 povlaštenih parkirnih mjesta na području čitavog Grada.

I taj je podatak zapravo najbolji pokazatelj kako „srđevci“ populistički prilaze bilo kojoj temi ili problemu. Dakako, uz kritiku radi kritike „srđevci“ ne nude i rješenja. Osim ako ukidanje 15 potrebnih i ničim dvojbenih parkirnih mjesta nisu rješenje pitanja parkinga u gradu. U što, radeći intenzivno na cjelovitom rješenju prometa u kretanju i prometa u mirovanju na području Grada, sumnjamo - stoji u priopćenju dubrovačkog HDZ-a. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Spica skandela 02.05.18 u 09:06
Stvar je principa. Stvar je poštenja. I pristojnosti. I stvar je rješavanja problema korak po korak, poštujući principe i poštenje. Ali HDZ-u su principi i poštenje ionako nepoznate riječi. O pristojnosti da ne govorimo.

   

Djuka 01.05.18 u 10:27
Da gradonačelnik i pročelnici kao građani grada čekaj u redu na buži brzo bi smislili neke adekvatne mjere oko paqrkinga. Ovako ispada da respect the city znači samo obavezan podanički respect za one koji su na vlasti i za njhihove povlastice, stranačke uhljebe-rodninu i mladež stranke.

   

manjgura 30.04.18 u 21:22
Osima toga sto navodite , a to je bottom line, da se oslobode sva mjesta za svih, da nema povlaštenih, meni je zaista problematično sljedece : da su ta mjesta " potrebna i nedvojbena?! " sto to ustvari znaci? Da se privilegija podrazumijeva? Kako to sad povlaštenost nije dvojbena?! Ako je pravilo da komuniciranje priopćenjima daje neku suvislu argumentaciju, u ovom priopćenju je to potpuno izostalo , mene kao gradjanina niste uvjerili zasto ne biste i tih 15 mjesta prepustili i nama, a gradonacelnik se ne treba voziti svojim vozilom, to je osoba koja mora imati vozača na raspolaganju. To je samo nedvojbeno u ovoj prici.

   

Nemo 30.04.18 u 20:55
Treba reci iskreno, ako je formalno povlastenih 15, e onda ih neformalno ali ipak povlastenih ima jos barem toliko. Plus 2 auta redara kraj krvnikove kuce. Plus jos koji koji sisaju gradsku sisu, a parkiraju kraj katedrale, njih barem 3. Dosli bi do blizu 50, barem 40... a to bi bilo deboto ko parking iza Atlasa na Pilama. Olitiga toliko prostora je nama obicnim smrtnicima nedostupno; priznali to u gradskim vlastima ili ne.

   

manjgura 30.04.18 u 19:46
Tema je parking, pa se misli na rjesenja koja se odnose na parking, stoga je uvodjenje na mala vrata brige i rjesenja za gradjane u smislu vodoopskrbe, kanalizacije i pedagoških standarda ustvari ultimativni populizam. Nema veze sto nema novih parking mjesta, gradi se procistac, nema veze sto bez pokrića u povlastenosti imate takva parking mjesta, mi cemo izgradit vrtic ?! Gubite u potpunosti argumentaciju u ovoj stvari, jedino meritorno je govorit o rješenjima za parking , zajedničke manje garaze, novci koji su se naplatili za nedostatna mjesta.. Dajte recite na cemu temeljite nedvojbenost tih povlaštenih 15 mjesta?!?! Gdje pise da je implicitno kad ste pročelnik da imate parking?! Tamo gdje ima povlaštenih i povlastenijih, naravno..gospodo, red kuca na vaša vrata, pa vam sad smeta.

   

bokcilo 30.04.18 u 17:16
lazete, vasi ljudi parkiraju od revelina do karmena. fuj

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija