VIJESTI
17.04.2018 u 14:02

VERBUM ISELIO IZ GRADA U MERCANTE: biskupov blagoslov za novi početak

Knjižara Verbum preselila je s Poljane Paska Miličevića 4 u prodajni centar Mercante u Gružu. Svečano otvorenje nove Verbumove knjižare održano je danas, kada je dubrovački biskup Mate Uzinić blagoslovio knjižaru. Po riječima direktora nakladničke kuće Verbum Mira Radalja, Dubrovčani itekako vole ovakvu vrstu literature, dobro su upućeni, prate trendove i najviše su kupovali do sada naslove od Pape Franje, a istaknuo je i kako je u zadnje vrijeme cijela knjižarska industrija u teškom položaju i da su mnogi morali zatvoriti svoje knjižare.


komentara  0

- U ovih 15 godina su jako dobra iskustva s Dubrovčanima i vidjelo se da žele više, žele veći prostor gdje se može ponuditi veći broj naslova, pa smo se zato i odvažili na ovaj korak. Dubrovčani su jako informirani, prate nova izdanja, i slično kao i u drugim gradovima najviše su čitane knjige Pape Franje, biblijska izdanja, kršćanski romani…. Također, knjiga Pape Franje „Bog je mlad“ objavljena prije nekoliko tjedana vrlo brzo je rasprodana i sada nam je stiglo drugo izdanje, što je za Hrvatsku nevjerojatno da naklada od pet tisuća primjeraka tako brzo se rasproda – rekao je Miro Radalj.

- Nakladnička kuća Verbum djeluje već 15 godina u Dubrovniku i ovo je veći i prostraniji novouređeni prostor koji će Dubrovčanima biti na dobro i korist. Što se tiče literature, ovdje nije riječ samo o Verbumovim izdanjima, prisutni su i ostali nakladnici i mnogi drugi kršćanski autori. Mogu se pronaći i autori koji tretiraju područja lijepe književnosti, povijesti ili filozofije, ovo nije samo vjerska knjižara, iako je u najvećem svom dijelu riječ o duhovnoj literaturi – objasnio je Radalj.

U novom, bogatije opremljenom prostoru ljubitelji knjiga pronaći će veliki izbor duhovnog štiva, romana, knjiga obiteljske tematike, izdanja za djecu i mlade, literature s područja humanističkih i društvenih znanosti – filozofije, povijesti, politike, psihologije, sociologije, priručnika. Osim toga, u ponudi su dostupni časopisi, filmovi, glazba, darovi i vjerski uporabni predmeti.


E. Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija