LIFESTYLE
16.04.2018 u 07:49

Ne propustite vrhunski koncert "Lada" u Gradu. Imamo dvije ulaznice, javite se!

U organizaciji Folklornog ansambla Linđo i Kazališta Marina Držića u ponedjeljak, 16. travnja s početkom u 20 sati u Kazalištu Marina Držića će se održati vokalno instrumentalni koncert ansambla LADO pod nazivom "Dobar večer, dobri ljudi". Ulaznice se mogu kupiti danas od 9 do 12 sati, te od 18 sati do početka koncerta na blagajni Kazališta Marina Držića, a mogu se i rezervirati na 099/833-0679. 

Ukoliko želite na koncert kojega ne bi trebalo propustiti, a to želite s poklonjenim ulaznicama, javite se na marketing@dubrovniknet.hr. Imamo dvije ulaznice za naše čitatelje. Požurite!


komentara  0

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Skupina od 38 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformira iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Ansambl LADO nije samo plesni ansambl. Naime, uz plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne koncerte, samostalne koncerte održavaju i Ladarice, Vokalisti Ansambla LADO i Orkestar Ansambla LADO.
Ladarice, sastavljene od ženskog dijela Ansambla LADO, svojim zvonkim, specifičnim glasovima najčešće izvode pjesme kontinentalnog dijela Hrvatske.
Vokalistima Ansambla LADO, sastavljenog od muškog dijela Ansambla, osnova je glazbnog repertoara crkveno pučko i klapsko pjevanje karakteristično za prostore južne Hrvatske.

Orkestar Ansambla LADO sudjeluje na svim koncertima ansambla - plesnim i vokalno instrumentalnim, bilo kao pratnja pojedinim plesnim i vokalnim izvedbama, bilo svojim samostalnim glazbenim točkama.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija