POLITIKA
15.04.2018 u 17:27

"Festival demokracije" u susjedstvu - Đukanović opet predsjednik Crne Gore?

U susjednoj Crnoj Gori danas se održavaju predsjednički izbori. Milo Đukanović, koji već 27 godina na raznim funkcijama vlada ovom zemljom, favorit je za pobjedu, no pitanje je hoće li ići u drugi krug. Prema anketama podržava ga nešto malo više od 50 posto glasača. Na sedmim predsjedničkim izborima od uvođenja višestranačja, a trećim od proglašenja nezavisnosti Crne Gore 2006. natječe se sedam kandidata.


komentara  0

Đukanović je od 1991. već četiri puta bio premijer, a od 1998. do 2002. i predsjednik države. Najjači protivnik mu je Mladen Bojanić, bivši zastupnika u crnogorskom parlamentu, zajednički kandidat najvažnijih oporbenih stranaka: Demokratski front, Ujedinjena reformska akcija (URA), Demokrati, Socijalistička narodna partija i Ujedinjena Crna Gora. Riječ je o strankama različitih programa i političkog profila koje veže samo želja za rušenjem Đukanovićeva režima.

Na glasove pripadnika građanske oporbe računa i Draginja Vuksanović iz proeuropski i procrnogorski orijentirane Socijaldemokratske partije Crne Gore. Riječ o stranci koja je dug niz godina s Đukanovićem tvorila  vlast u Crnoj Gori, ali se prije prošlih izbora pridružila oporbi.

Ostali kandidati su: Marko Milačić - Prava Crna Gora, Hazbija Kalač - Stranka pravde i pomirenja, Vasilije Miličković - kandidat grupe birača Građanska akcija i Partije penzionera, invalida i restitucije Crne Gore i  Dobrilo Dedeić - Srpska koalicija.


dubrovniknet team/K.F.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija