VIJESTI
13.04.2018 u 19:18

Zamjenica župana Žaklina Marević na otvaranju ”Dana hrvatskog pršuta 2018."

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas otvaranju ”Dana hrvatskog pršuta 2018.” u Dubrovniku kao posebna izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.


komentara  5

”Ovakve manifestacije kroz koje promoviramo naš tradicionalni gastronomski proizvod pršut i čuvamo njegovu izvornost i autohtonost, aktivno doprinose očuvanju gastronomske baštine jadranskih regija.
Kad kažem naš pršut zaista to i mislim, u našoj zemlji danas imamo četiri vrste pršuta od kojih tri nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, a jedan zaštićenu oznaku izvornosti. Pretpostavljam da se među sobom nikada nećemo dogovoriti koji je pršut najbolji, nekome Istarski, drugima Krčki pršut, trećima Drniški, a ja osobno držim Dalmatinski pršut”, rekla je zamjenica Marević.

”Svi smo skupa složni oko onog najbitnijeg, da je takav proizvod kakvog smo kroz godine stvorili i razvili specifičan način proizvodnje, vrijednost kako na domaćoj tako i na međunarodnoj razini. Ipak sam proizvod bez mogućnosti plasmana predstavlja mrtvi kapital, a ova manifestacija također ima za cilj povezivanje naših proizvođača od Istre preko Zagore do Neretve, što nam daje vjeru u kvalitetnu suradnju i doprinos našoj poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji. Kroz niz radionica stručnih skupova i okruglih stolova, potiče se razmjena znanja i poticanje gospodarske suradnje te što kvalitetnije proizvodnje kako bi naši proizvodi još jače konkurirali na europskom i svjetskom tržištu”, rekla je zamjenica Marević na otvaranju ovog dvodnevnog stručnog skupa.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

macy 24.04.18 u 10:12
Bogu hvala Lilly da sam konačno pročitao nešto normalno od tebe. I lijepo. Drži se ovakvih tema i sve ćeš nas obradovati.

   

Dubrovnik-Ljilja 22.04.18 u 17:57
Ne moram ih lovit. Dodju na vrata svaku noc . Ista dva uvijek. Dala sam im imena. Bob i Ivy. Dodju se napit vode, jer im je prirodni habitat malo dalje. Bas su slatki kad stave sape na vrata. A vjerujem da nisi ni znao, da jedan drugome cisti ledja i onda spavaju na mojoj taraci, na malim tapitima. Ujutro , vec su negdje otisli. Prije nekoliko, vidjela sam cetiri male bebice. E oni su posebno slatki. Ali nisu vise dolazili.

   

macy 16.04.18 u 14:37
Lilly, znači da do raspleta u Siriji treba sjediti skrštenih ruku i, poput tebe, šišati piliće. Daj lovi rakune po Kanadi...i ne davi...

   

Dubrovnik-Ljilja 15.04.18 u 22:21
hahha. Mogu ti reci da je netko promasio vijest. Svugdje se govori o promjeni klime, napadu na Siriju, a s time da kruzeri ne idu u taj dio Mediterana , a s time i briga sto ce se dogoditi u par mjeseci sa bookingom, ako se nastavi sa bombardiranjem.

   

zumbo_je_moj_idol 14.04.18 u 12:50
a na ostalim svjetskim portalima i televizijama BREAKING NEWS je napad na Siriju, pa znaju li oni uopće da je Žaklina na otvaranju ”Dana hrvatskog pršuta "

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija