POLITIKA
30.03.2018 u 12:19

Hoće li Željko Raguž osvojiti Montovjernu?

Iako se o tome ne piše, dubrovačke političke opcije ipak se pripremaju za predstojeće komunalne izbore, koji će se održati 22. travnja. Izbori na koje obično izađe tek 10 posto birača, političarima su važan lakmus papir trenutnog raspoloženja građana. HDZ će prema našim informacijama imati samostalne liste za svih 8 gradskih kotara te za sve Mjesne odbore. Na listama za gradske kotareve treba biti 11 kandidata, a svi moraju imati prebivalište prijavljeno tamo gdje se kandidiraju, dok za mjesne odbore kandidacijsku listu čini sedam kandidata. Bit će zanimljivo vidjeti tko i gdje će se kandidirati. Za očekivati je da će gradski kotarevi imati najviše kandidacijskih lista, a da će u Gornjim selima, Orašcu, Brsečinama, Trstenome, Bosanci i na Elafitima liste biti malobrojne. Zanimljivo će biti vidjeti i hoće li liste uspjeti sastaviti HNS, kojeg je, osim Andra Vlahušića, napustio velik broj članova.


komentara  0

Kako neslužbeno saznajemo, SDP  će na ove izbore mogao izaći u koaliciji s HSS-om, a liste će imati u svim gradskim kotarevima.

Iz HNS-a se danas oglasio i Valentin Dujmović, koji je na svom FB profilu zapisao slijedeće:

„Ovih dana su predstavnici SDP-a u Dubrovniku ponudili HNS-ovim članovima da pređu u SDP. HNS je na lokalnim izborima u Dubrovniku bio druga snaga u Gradu, a ja kao HNS-ov kandidat ušao sam u drugi krug. HNS je druga stranka u Gradu, a tako su odlučili građani! Zahvaljujem svima koji o HNS-u misle dobro a posebno kolegama iz SDP-a na simpatičnom prijedlogu, ali HNS naravno ostaje u koaliciji s građanima i snažna oporba u našem Gradu“.

Koliko je HNS snažna oporba to svi koji prate Gradsko vijeće mogu prosuditi sami, a brojnost njihovih lista i imena,koja stoje iza ove stranke u Dubrovniku, saznat ćemo već 6. travnja, kad će liste biti objavljene.

DUSTRA pak, saznajemo neslužbeno, na komunalne izbore izlazi tek u GK Montovjerna, navodno njihov čelnik Željko Raguž želi provjeriti koliku potporu ima u vlastitom susjedstvu.

MOST najvjerojatnije neće ići s listama na ove izbore, jer u Dubrovniku ni ne postoji njihova stranačka organizacija.

DDS Pera Vićana, kako čujemo, bit će glavna konkurencija HDZ-ovim listama u Mjesnim odborima, a vjerojatno će imati liste u većini gradskih kotereva.

Na komunalnim izborima u gradskim kotarevima, osim u Komolcu, izaći će i brojne nezavisne liste građana, potaknute komunalnim problemima u svojim susjedstvima, koji se ne rješavaju godinama.

Bit će to zanimljiva izborna utakmica, no ako se odazovu samo stranački igrači, rezultat će biti izvjestan. Ako se veće masa građana pridruži festivalu demokracije i iskoristi svoje biračko pravo, možda bi moglo doći i do nekih promjena na bolje.


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija