VIJESTI
14.03.2018 u 17:56

Edukacija građana: Tko štiti naša potrošačka prava?

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom sudjelovao je danas u informiranju građana o njihovim pravima koje je povodom Svjetskog dana prava potrošača, a u sklopu ”Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj” organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, izvijestili su iz Županije.


komentara  0

Događanja koja su imala za cilj gospodarstvenicima i građanima pružiti sve informacije o propisima iz područja zaštite prava potrošača te kako iste mogu ostvariti održana su u sedam gradova, a u Dubrovniku je sve počelo u srijedu ujutro edukacijom gospodarstvenika u Hotelu Kompas, dok su od 14 do 18 sati na Stradunu postavljeni informativni štandovi na kojima se mogu dobiti sve potrebne informacije.

Osim župana i njegovih suradnika, ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na informiranju i edukaciji građana bila je i državna tajnica Nataša Mikuš Žigman, kao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.

”Nisam ni ja u potpunosti upoznat sa svojim pravima kao potrošač. Ovo je pravi pristup Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Imamo dosta ponuda na tržištu i neka imamo, ali moraju se zaštiti prava potrošača. Ono što platite morate i dobiti”, rekao je župan Dobroslavić dok je gradonačelnik Franković istaknuo kako je do sada imao samo pozitivna iskustva, te naglasio kako opreza nikada dosta.

”Imam pozitivna iskustva, nikad nisam imao iskustvo da trgovac nije htio prihvatiti proizvod s kojim nisam bio zadovoljan. Potrošači moraju znati svoje obveze i prava, pogotovo u ovo vrijeme kada se dosta kupovina obavlja putem Interneta”, rekao je gradonačelnik Franković.


DNŽ/dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
prometni_znakovi
VIJESTI
0      13|12|18 u 17:19
"Pijani" prometni znakovi na Korčuli
lions
VIJESTI
0      13|12|18 u 13:44
HUMANITARNA AKCIJA: Kupite vino i pomozite dječaku Gabrijelu
VIJESTI
0      13|12|18 u 13:33
Preminuo ratni zločinac koji je granatirao Dubrovnik
skupstina_zupanija
VIJESTI
0      13|12|18 u 12:10
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Vijećnička pitanja
djura_basariceka0
VIJESTI
0      13|12|18 u 10:38
Završena sanacija Ulice Đura Basaričeka

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija