VIJESTI
12.03.2018 u 21:49

Kvadrat stana u Dubrovniku u godinu dana "skočio" za 20 posto

Cijene nekretnina u Hrvatskoj su na godišnjoj razini rasle za 1,85 posto, cijene stanova porasle su za gotovo 4,4 posto, dok su cijene kuća više za 1,8 posto, govore rezultati najnovijeg istraživanja Njuškala provedenog na uzorku od 153 tisuće aktivnih oglasa. I dalje je prisutan ubrzani rast cijena stanova, a kvadrat stana u Dubrovniku je u 12 mjeseci skočio za gotovo 20 posto, što je najviše u cijeloj Hrvatskoj.


komentara  0

Iako već duže vrijeme bilježimo veći porast cijena stanova u odnosu na cijene kuća, kada usporedimo cijene u veljači sa mjesecom ranije primjećujemo nešto veći rast cijena kuća. Pa su tako cijene kuća u Hrvatskoj, na mjesečnoj razini, više za gotovo 1 posto, dok su cijene stanova porasle za pola posto. Najviše prosječne cijene kvadrata nekretnina i dalje se nalaze u Dubrovniku, gdje cijena kvadrata stana sada prosječno iznosi 3.374 eura, dok su kvadrati kuća 36 posto skuplji i iznose 4.600 eura.

Na Njuškalu se može birati između gotovo 12 tisuća poslovnih prostora, što za prodaju, što za najam, a najveće cijene postižu prostori namijenjeni za uslužnu djelatnost i za trgovinu. Najviše cijene poslovnih prostora s namjenom za trgovinu, uz Zagreb, kreću se u priobalnim mjestima, pa se tako prosječna cijena kvadrata takvog poslovnog prostora u Splitu kreće oko 2100 eura, dok je u Dubrovniku ona za oko 200 eura viša.

Više pročitajte ovdje.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija