POLITIKA
08.03.2018 u 14:28

POLITIČKA ZRELOST: Gojun prepušta svoj vijećnički mandat predsjedniku svoje stranke u Dubrovniku

Da, ući ću u Gradsko vijeće, a detalje o datumu ću dogovoriti sa SDP-ovim vijećnikom Mladenom Gojunom - potvrdio nam je kratko predsjednik dubrovačkog SDP-a, Jadran Barač. Mladi SDP-ov predsjednik dobio je podršku Gradske organizacije za vijećnički mandat u dubrovačkom Gradskom vijeću. Mladen Gojun još je jedanput pokazao kako nije "ovisan" o statusnom političkom položaju, jer valja se prisjetiti kako je 2010. zajedno s kolegom Joškom Mikulićem napustio Gradsko vijeće i svoj mandat vratio stranci.


komentara  0

Razlozi vraćanja vijećničkog mandata SDP-u bili su tada afera Šipan, te nerazjašnjeni odnosi s Nezavisnom listom Pera Vićana i Vlahušićev način upravljanja gradom. Mladen Gojun mogao je, kao i njegov kolega, izraziti neslaganje s politikom kakva se vodi, te ostati u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik. Jer, mandat je neotuđiv, to već svi znaju i gledaju praksu njegove primjene u političkom životu zajednice.

Uvijek ostaje otvorenim pitanje koliko je netko stekao mandat temeljem svog imena i prezimena (osim onih koji ga steknu preferencijalnim glasovima), a koliko glasačkim potencijalom pojedinoj stranci i političkoj opciji. Takve moralne dvojbe nemaju svi akteri u politici izražene u istoj mjeri.

Mladen Gojun je svojim potezom pokazao i političku i ljudsku zrelost. Posve je logično da novi predsjednik SDP-a, izabran nakon fjaska te stranke i njihove kandidatkinje na proteklim lokalnim izborima, dobije priliku da se predstavi široj javnosti. Vijećnica je pravo mjesto za to.

Gojun je ovim svojim potezom, na kraju krajeva, pokazao i da mu je stalo do budućnosti SDP-a u Gradu.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija