LIFESTYLE
08.03.2018 u 08:16

Ušli smo u "Skriveni vrt" u Gradu i ostali oduševljeni poslom koji su napravile Kike i Dube

U Ulicu od puča 5 uselila se mala cvjećarna Kristine Skvrce, koju je, poput one na Pošti Lapad, interijerno osmislila akademska slikarica i scenografkinja Dubravka Lošić. Tom uzbudljivom činu kada se udahnjuje novi život zatvorenom starom prostoru doprinosi činjenica da se on nalazi u Gradu koji se godinama bori zadržati svoju vitalnost kroz živote svojih stalnih stanovnika. Nakon 18 godina, Kristina Skvrce ponovno pokušava o(p)stati sa svojom cvjećarnicom unutar zidina, a Ulica od puča ponovno se pokušava nametnuti kao ulica u kojoj će živjeti trgovine za domaće stanovnike i njihove potrebe.


komentara  1

Ovoga puta za uređenje Kikinog Skrovitog vrta unutar zidina, Dubravka Lošić je odabrala čelične limove, pa ako su mnogi koji su zavirivali u trgovinu prilikom početka radova u njoj i bili skeptični, sada su apsolutno oduševljeni finalnim izgledom. Jednostavno, funkcionalno, veselo, moderno.  

Kristina Skvrce prostor je dobila na natječaju Zaklade "Blaga djela" koja prostorima u svom vlasništvu propisuje točno utvrđenu namjenu. Tako bi u prostoru do Kikinog uskoro vrata trebala otvoriti i krojačka radionica. Sve su to pokušaji da se u povijesnu jezgru vrate životni sadržaji, ne samo oni usmjereni prema suvenirskoj ponudi za turiste.

Čudesno je i divno kako su dvije dubrovačke umjetnice uskladile svoje talente i kreativnost, te suradnjom obradovale još jednim nadahnjujućim prostorom u kojemu se čovjek jednostavno - dobro osjeća. Ne narušavajući dubrovački sklad, uspješno su s ljepotom Grada u jednoj od najfrekventnijih ulica ukomponirale butigu modernog europskog štiha.

Cvjećarna će korisnicima biti dostupna tijekom cijele godine jer neće zatvarati vrata ni onda kada ostatak Grada spava zimskim snom. I, u njoj će se uskoro početi obavljati prodaja, jer znate onu hrvatsku "boljku" - otegne se uvijek s onim "zadnjim papirom" za početak rada... 


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Dubrovnik-Ljilja 08.03.18 u 10:30
Prelijepo je. Nadam se da ce imati u ponudi i lijepe graste.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija