VIJESTI
07.03.2018 u 14:24

Prof. Đorđe Obradović: to je provokativan, a ne umjetnički čin

IMA LI UMJETNOST GRANICE? Da, pitala me studentica upravo tim riječima i zamolila da javno odgovorim što o tome mislim, podsjećajući na slučaj snimanja golišave bakice u dubrovačkim crkvama proteklih dana. Fotografije ne prenosim jer se kose s ovim što pišem (mislim), a tko želi lako ih može vidjeti na portalima. Taj je slučaj s etičkog gledišta posve jasan.


komentara  2

Uloga umjetnosti je pokazati kreativnost ljudskog roda s ciljem obogaćivanja ljudskog duha, a granica slobode prestaje onda i ondje kad se i gdje se počnu ugrožavati ljudska prava drugih. Golotinja u crkvi kao "umjetnost" ugrozila je ljudska prava vjernika, kao i ljudi koji crkve smatraju kulturnim i tradicijskim dobrom, izazvala je samo zgražanje, a kod nekih i mržnju prema "umjetnicima", iz čega je još jasnije da to nije bio umjetnički, nego samo provokativan čin, uz to plagijat "ulične umjetnosti" iz šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća (razdoblje tzv. seksualne revolucije). Što god da su "autori" zamislili, postigli su samo negativne emocije. Zato bi bilo lijepo da se "umjetnici" ispričaju za počinjeno (zlo)djelo. A njima, budući da su u zrelim godinama, a glavni akteri stariji čak i od mene, treba poželjeti da napokon dobiju bar zrno umjetničkog nadahnuća - napisao je na svom fb profilu Đorđe Obradović.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

šufit 08.03.18 u 07:00
Da su mu kapnuli koju kunu, onda bi bilo da je to umjetnost a ne provokacija ... toliko o ovom gospodinu ...

   

Spica skandela 07.03.18 u 19:21
Za rijet pravo, ovo slikavanje golih sisa u crkvi jest bezveze. Ali rijet da gole sise "ugrozavaju ljudska prava" moze samo netko tko se u osnovne pojmove razumije ko Marica u neku stvar. Doduse od citiranog profesora smo na ovakve ignorantske ispade vec navikli. Jadna djeca koju ovaj poducava.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija