VIJESTI
07.03.2018 u 13:56

Kamenoklesara Biočinu više nećete vidjeti ispod Dominikanaca, vratio je ključ vlasniku, Mirku Obrvanu

Najdugovječniji dubrovački kamenoklesar, Ivo Biočina, kojega smo više od deset godina mogli vidjeti u radnji ispod skala od Dominikanaca, morao je vratiti ključ vlasniku prostora, Mirku Obrvanu. Grad Dubrovnik je izgubio sudsku parnicu koja će ga koštati oko 700 tisuća kuna, jer je 15 godina iznajmljivao i naplaćivao najamninu za prostor koji nije bio u njegovom vlasništvu, usprkos navodno opetovanim upozorenjima stvarnih vlasnika. Grad, odnosno, svi mi, ponovno plaćamo nečiju grešku. Bilo bi lijepo kad bi te "greške" konačno počele dobivati svoje ime i prezime.


komentara  2

Sudskom presudom kojom je Grad Dubrovnik izgubio parnicu, naloženo je iseljavanje cijelog prostora u kojemu je proteklih 15 godina kamenoklesar Ivo Biočina radio i privlačio veliku pozornost prolaznika i turista. Prije 15 godina Biočina je potpisao s Gradom Dubrovnikom ugovor o najmu, te je bio i korisnikom subvencija koje je Grad davao tradicijskim zanatima.

No, nakon pravomoćnosti presude kojom je Grad Dubrovnik izgubio spor, Biočina je morao isprazniti prostor, a danas je i vratio ključ vlasniku, Mirku Obrvanu odnosno tvrtki In trend. Nakon gubitka parnice, Grad Dubrovnik mora i isplatiti štetu od oko 700 tisuća kuna, uključujući i sudske troškove. Na kraju "balade" ostaje pitanje - zašto je kažnjavanje za greške pojedinaca kolektivno? Odnosno, zašto se iz proračuna sve učestalije plaćaju greške pojedinaca koji donose neispravne odluke? 

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

macy 08.03.18 u 23:44
Nemoj Lilly mislit...ne ide ti to...

   

Dubrovnik-Ljilja 08.03.18 u 11:04
Koji su ovo samo apsurdi !! Ali mislim da je davno gospar Biocina tu stvarao. Ima tome puno.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija