KULTURA
07.03.2018 u 08:00

„Krčma“ u Lazaretima

U organizaciji Kazališne družine Kolarin u subotu, 10. ožujka u 20 sati u Lazaretima u Linđovoj lađi, u goste nam dolazi Sinjsko pučko kazalište s predstavom „Krčma“. Autor teksta je Dinko Šimunović, režija Željko Viculin, a dramatizaciju potpisuje Ivan Leo Lemo.


komentara  0

„Krčma“ je predstava čija se radnja odvija u božićno vrijeme 1888. godine. Sam Dinko Šimunović pripovijeda o nemilom događaju u krčmi dalmatinske zagore kojeg opisuje kao presudan trenutak u kojem je odlučio postati pisac. Šaroliko društvo kojeg čine posrnuli karizmatik Vilović, pisac, osoblje krčme, kaluđer, Bošnjak i Cigo, krije se u krčmi bježeći od mećave, tražeći toplinu i utjehu u čaši i u Cigankinoj pjesmi. Neki od njih su već „pijanci sa stažom“, neki su s periferije ili s vrha društva, no sa svakom ispijenom čašom postaju sjedinjeni u pijanstvu, ali i razotkriveni. Puni stolovi, pjesma, niske strasti i vino kulminiraju općim kaosom i naposljetku nesrećom.

KRČMA
Autor: Dinko Šimunović
Dramatizacija teksta: Ivan Leo Lemo
Režija i scenografija: Željko Viculin
Kostimi: Tatjana Katić / Marija Viculin
Svjetlo i ton: Nikša Katić
ULOGE:
Lovrin Tomašević – DINKO ŠIMUNOVIĆ
Ante Bošnjak Bare – JOZO VILOVIĆ
Marija Mandac – KRĆMARICA ANA
Katarina Vrca – KONOBARICA MARA
Ante Cvitković – BOŠNJAK
Dinko Franchini – KALUĐER MILE
Petra Ugrin – CIGANKA
Ante Vrca – CIGO
Dijana Rančić – BABA

Ulaznice po cijeni 30 kn mogu se kupiti na ulazu sat vremena prije početka predstave.

 

Sinjsko pučko kazalište uspješno djeluje, sa manjim prekidima, već 62 godine. Sudionik je brojnih kazališnih festivala i smotri, kako u zemlji, tako u zadnje vrijeme, i u inozemstvu. Uspješni su organizatori kazališnih seminara, kao i festivala „Međunarodni kazališni ALKA—FEST“ u lipnju i srpnju, i Međunarodnih susreta gradova prijatelja, „Kazališni maraton“u listopadu.
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na festivalima i smotrama, a njihov rad prepoznali su i u gradu Sinju, te su dobitnici nagrade Grada Sinja, u kategoriji kulturnih društava i nagrade Splitsko- dalmatinske županije, povodom 60-te godišnjice osnutka i rada.
U kazalištu djeluju tri kategorije glumaca, Dječji dramski studio, Dramski studio mladih i oni stariji iskusniji glumci, ukupno oko 70 članova. Jedno su od najaktivnijih amaterskih kazališta u zemlji, kako po broju premijera ( od 4-6 godišnje ), tako i po broju izvedbi ( od 50-60 godišnje). Naročito su ponosni na rad sa najmlađim članovima kojih je trenuto više od 30.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija