VIJESTI
06.03.2018 u 18:16

apel ekoloških udruga
Građani ogorčeni: Tko i zašto siječe vrijedne i zdrave dubove po Gradu?

- Što će biti s ovom nekada lijepom zelenom oazom dubova, pitamo se zajedno sa našim sugrađanima? Grad Dubrovnik bi trebao zaštitit svoja vrijedna stabla Registrom stabala kao što su to davno učinili mnogi zapodnoeuropski gradovi - ističe se u otvorenom zelenom apelu koji su ekološke udruge Zeleni Forum, Eko Omblići te Eko Centar Zeleno Sunce uputile hortikulturnim i komunalnim službama grada, kako bi upozorile na nezakonitu sječu potpuno zdravih dubova ispod Vila Palme. Cijelo pismo prenosimo u cijelosti:


komentara  2

- "Othode malo po malo zdravi vrijedni dubovi ispod Vila palme"... poruke su naših sugrađana proteklih dana na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 i na našoj FB stranici.

Naši sugrađani su gnjevni jer vide da se malo po malo sijeku zdravi dubovi, a sve kako bi se tu uskoro trebala graditi velika rezidencijalna zgrada! Umjesto da se tu posadi još stabala, s obzirom da je ovaj prostor zapravo „živi zeleni zid“ između dvije frekventne prometnice, stabla dubova se svako malo sijeku.

Bili smo po dojavama naših sugrađana jučer popodne u našoj već 25. Eko patroli ove godine i bilo je tužno vidjeti obaljeno stablo zdravog stogodišnjeg duba kako otužno leži na livadi. Kako su nam građani dojavili  dubove ne sijeku profesionalni vrtlari, a nakon sječe... cijepaju ih i prodaju za ogrijev!

Što će biti s ovom nekada lijepom zelenom oazom dubova, pitamo se zajedno sa našim sugrađanima? Grad Dubrovnik bi trebao zaštitit svoja vrijedna stabla Registrom stabala kao što su to davno učinili mnogi zapodnoeuropski gradovi!
„Vidjeti neće oči moje pjesmu ko stablo lijepa što je!(Kulmer) - stoji u apelu koji potpisuje voditeljica Zelenog telefona Jadranka Šimunović.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 07.03.18 u 14:18
Bravo za komentar. I vrhunski stihovi iz 1978 (!) : "...Imat će i u WC-u televiziju, sklapat će prijateljstva putem kućnog kompjutera ..."

   

barakokula 06.03.18 u 20:18
zasto se sijece i zasto se pali pa zato da bi stigao beton i da oni sto dolaze za nama imaju betonirane pejsaze i slusat ce cvrkut plasticnih ptica rekao i pjevao jednom jadan pametana covjek pokoj mu dusi a pjeva se dan i danas

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija