CRNA KRONIKA
05.03.2018 u 12:42

NASTAVAK SUĐENJA ZA RAZBOJNIŠTVO: svjedočio i sin osumnjičenog Katanića

Nastavljeno je suđenje Damiru Kataniću (45) protiv kojega je podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva na Gornjem Konalu uz uporabu oružja za koje je propisana kazna od tri do dvanaest godina zatvora. Nakon svjedočenja Katanićevih roditelja i supruge Milice te s druge strane Jelene Zvono, danas je na Županijskom sudu nastavljeno saslušavanje svjedoka. Na zahtjev suda svjedočila je Rafaela Vodopivec, prijateljica od Maris koja je prva došla u kontakt nakon navedenog razbojništva i Katanićev sin, Adriano (20) koji je zadnji put komunicirao s ocem oko deset minuta netom prije navedenog razbojništva.


komentara  0

Okrivljenika se tereti da je 12. rujna 2017. oko 18 sati, u nakani da se okoristi i uzme veću količinu novca, ušao u stan ugostitelja Žarka Knega (30) i uperio u zatečenu Maris Sturicu (28) pištolj nepoznate marke i kalibra koji je imao u rukama rekavši joj da mu preda novac koji ima. Oštećenica mu je u strahu predala jedan metalni sef u kojem je bilo oko 30 tisuća eura.

- Bila sam kod majke na taraci, pošla sam u stan po punjač za mobitel. Potom je došla Maris vrlo uznemirena i počela je plakati i govoriti kako joj je netko prijetio pištoljem. U panici sam pozvala svoju nevjestu Jelenu i rekla joj da pozove policiju. Vratila sam se u stan jer sam bila trudna i u panici zbog svega. Maris je govorila kako je tražio da mu preda sve što ima, kako je prijetio pištoljem i kako mu je dala sef - rekla je Rafaela Vodopivec, a kada su je pitali je li ona znala za sef izjavila je da je znala jer su se družili s Maris i Žarkom, ali je isto tako rekla i da nije znala gdje se nalazi sef.

Sin optuženika, Adriano Katanić (20) rekao je kako je toga 12. rujna s ocem navečer trebao ići na večeru zajedno s majkom.

- S ocem sam tog dana započeo razgovor putem Vibera u 17 sati i 12 minuta, dogovarali smo se kako bismo nešto mogli pojesti, a on je kasnio kao i uvijek. S njim sam komunicirao putem Vibera, nekoliko puta, putem poruka i videopoziva. Nije rekao kad će doći kada smo se zadnji put čuli u 17:48 pa sam nazvao djeda na fiksni telefon da ga požuri i čuo sam i tatu u pozadini. Mislim da se pomoću videopoziva koji smo imali u 17:48 može vidjeti da je tata bio u svome stanu. Opet smo se čuli oko 18:30, a oko 19 sati je došao u stan gdje živim s majkom da idemo na večeru – rekao je Adriano Katanić.

Sud je prihvatio kao dokazni materijal mobitel od Katanićeva sina, analizirat će se poruke s Vibera i videopozivi.  Pozvat će se nakon dva puta odbijenog prijedloga i inspektor Zoran Tikvica kao i Maris Sturica zbog ponovnog ispitivanja oko načina prepoznavanja počinitelja.

SUĐENJE DAMIRU KATANIĆU: u minutu precizno svjedočenje roditelja


E. Jelić/FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
policija_oznaka_ilustracija
C.KRONIKA
0      13|12|18 u 10:57
28-godišnjak na Mljetu otuđio i preprodao pet starinskih kamenica
C.KRONIKA
0      10|12|18 u 10:45
U šest nesreća četvero ozlijeđenih i jedan smrtno stradali
kamion_prometna_ploce
C.KRONIKA
0      08|12|18 u 10:09
Poznat uzrok teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba
kamion_prometna
C.KRONIKA
0      07|12|18 u 16:31
TEŠKA PROMETNA NESREĆA: smrtno stradala jedna osoba
C.KRONIKA
0      07|12|18 u 12:25
Provalili u crkvu i ukrali zavjetni nakit

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija