POLITIKA
25.01.2018 u 17:04

Jadran Barač: "Tko bi trebao voditi sport: struka ili politika?"

Želimo li vlast koja koristi političku moć kako bi nametnula svoje aktere na čelne pozicije u sportskim organizacijama i klubovima? U pravilu, ti se politički akteri koriste sportom kao sredstvom za ostvarivanje određenih političkih ciljeva, često ne poznavajući osnovnu problematiku, infrastrukturne i ostale nedostatke sporta, odnosno kluba kojim trebaju rukovoditi – počinje priopćenje koje je medijima uputio predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač. Prenosimo ga u cijelosti:


komentara  1

Ustaljena je praksa da se na dubrovačkoj političkoj sceni, a nažalost i šire - sve do nacionalne razine, vrši kontaminacija gradskih ustanova i trgovačkih društava nestručnim stranačkim, koalicijskim i rodbinskim kadrovima.

Sport je dio opće kulture koja mobilizira sva materijalna i duhovna dobra društva usmjerena na tjelesni i duhovni razvoj djece i mladeži. Zbog toga ga treba u većoj mjeri prepustiti djelatnicima iz struke (pogotovo prateće grane sporta), odnosno sportašima koji bi svojim potrebnim iskustvom, znanjem i kvalifikacijama zaista unaprijedili organizacije ili klubove čija čelna mjesta preuzimaju. To bi sigurno rezultiralo boljim stanjem sustava.

Osnovna načela iznesena u ovom priopćenju mogu se i trebaju primjenjivati i u drugim važnim društvenim domenama, kao što su kultura i obrazovanje.  Sport bi se trebao temeljiti na sportskoj politici, a ne na politici u sportu – poručuju iz GO SDP-a Dubrovnik.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

mak 25.01.18 u 20:40
Djuro Musladin "atleticar", mos mislit, malo morgen.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija