VIJESTI
22.01.2018 u 14:09

KLGB Srđ je Grad: Još jedna u nizu "šupljih" odluka bez sadržaja

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad, ne slaže se s Prijedlogom odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku, koji će biti predstavljen na 8. sjednici Gradskog vijeća te su uputili svoje nezadovoljstvo konstruiranjem takve Odluke priopćenjem, kojega prenosimo u cjelosti.


komentara  1

Na dnevnom redu 8. sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kao 11. točka nalazi se Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku. Odluka neće niti za malo unaprijediti stanje s organizacijom prometa u mirovanju. Žalosno je da se ovom odlukom zapravo ne rješava ništa, već se najavljuje donošenje akta kojim će se definirati raspodjela prihoda ostvarenih naplatom parkinga koju obavlja Sanitat.

Ovo je još jedna u nizu „šupljih“ odluka bez sadržaja kojima se ne donosi ništa što bi značilo veću kvalitetu života za građane, u ovom slučaju u domeni organizacije prometa u mirovanju. Ozbiljna odluka definirala bi konkretne kriterije raspodjele prihoda, projekcije prihoda, njihovu dinamiku i plan ulaganja u infrastrukturu vezano za parkirališta ili općenito u organizaciju prometa i javnog gradskog prijevoza financiranih iz ovog izvora. Građani Dubrovnika zaslužuju najmanje toliko, ozbiljan pristup u donošenju akata, posebno imajući u vidu kako znatni dio ovih prihoda dolazi upravo od građana koji redovito uredno plaćaju naknadu za parking.

Ovakav prijedlog kao da je u duhu predlagatelja prethodnika, jer ne možemo se oteti dojmu da je naglasak prijedloga odluke na načelu da se dvije strane dogovore oko raspodjele znatnih financijskih sredstava koju Sanitat ostvaruje bez obveze uplate naknade u korist Proračuna Grada Dubrovnika. Zar je novac sve što gradska uprava prepoznaje kad je riječ o problemu parkiranja?

Kako se odlukom ne definira ništa konkretno, štoviše dvosmisleno se navodi tko bi trebao donijeti akte kojima bi se definirali kriteriji i način uplate sredstava prihodovanih od naplate parkinga (Gradonačelnik odnosno Gradsko vijeće), predlažemo da predlagatelj odluku povuče, doradi i vijećnicima na raspravu dostavi odluku koja jasno definira:

Kriterije raspodjele sredstava prihodovanih od naplate parkiranja
Dinamiku uplate sredstava u Proračun grada Dubrovnika
Plan ulaganja u infrastrukturu organizacije prometa u mirovanju i javnog gradskog prijevoza financiranu iz ovog izvora

Vjerujemo da za izradu takvog prijedloga ne treba otvoriti još pokoje radno mjesto.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

manjgura 22.01.18 u 18:02
uh, velika očekivanja...a gdje su silni novci od naplate onih nedostatnih parkirnih mjesta koja nisu ispoštovana tijekom sulude gradnje i preizgradnje po gradu? nisu valjda i to nenamjenska? svaka druga gradnja u Dubrovniku nije zadovoljila broj parkirnih mjesta, ako su naplaćena, imamo para za bar dvije etaže garaže iza Grada...dosta je revan taj upravni odjel s kaznama u zadnje vrijeme, zato valjda malo zaostaje po pitanju smislenih Odluka koje nude rješenja...jedini koji imaju osiguran parking iza Grada su taksisti, oni PARKIRAJU vozila na taksi stajalištima idu u Grad ili gdje ih je volja... tako i svuda gdje su obilježena; trebaju kružit i kupit klijente, a ne još koristit stajališta kao privatan parking..to treba isto sankcionirat, taxi na stajalištu bez vozača, to je self service!?

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija