VIJESTI
12.01.2018 u 12:25

MOST:Lokacijsku dozvolu za apartmanizaciju Srđa smatramo nelegalnom

Nikola Grmoja i Most nezavisnih lista prozivaju Vladu Republike Hrvatske zbog ponovnog izdavanja lokacijske dozvale za izgradnju golfa na Srđu. Navode je golf primjer na koje se vidi sva bijeda i licemjere hrvatske Vlade koja ne poštuje pravomoćne presude svoje države, koji se prijetni kvazi investitora arbitražama pred stranim sudovima. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 


komentara  0

"Samo je bilo pitanje trenutka kada će ova Vlada Republike Hrvatske još jednom pokazati svoje pravo lice. Učinila je to na primjeru Srđa u Dubrovniku. Unatoč postojanju pravomoćnih sudskih presuda o nezakonitosti obuhvata, studiji utjecaja na okoliš i poništenoj lokacijskoj dozvoli za projekt kojemu su golf tereni samo paravan za apartmanizaciju, Vlada je ponovno izdala identičnu lokacijsku dozvolu i odobrila identičnu studiju utjecaja na okoliš koju je već ranije poništila.

Sve ovo se događa samo nekoliko tjedana nakon što je investitor, špekulant pokrenuo arbitražu u Washingtonu kojom tuži državu za pola milijarde eura „virtualne“ štete. Na ovom primjeru se vidi sva bijeda i licemjerje hrvatske Vlade koja ne poštuje pravomoćne presude svoje države, a boji se prijetnji kvazi investitora arbitražama pred stranim sudovima.

Sada se pokazalo da je očito da iza međunarodne arbitraže za golf na Srđu stoji tajni dogovor Vlade i investitora, što ne čudi kada znamo po kojem je principu Vlada sastavljena. Gotovo svaki građanin grada Dubrovnika svjestan je koliko je nepravilnosti i nezakonitosti u ovom projektu i kolika je on prijetnja okolišu i budućnosti grada pod Srđem i njegovih građana.

Most nezavisnih lista smatra kako je pokrenuta arbitraža bila samo pokriće da se mogu pod prijetnjom milijunskih odšteta izdati dozvole za ovaj štetni projekt. Ovim putem poručujemo da ćemo se svim svojim raspoloživim snagama, putem zastupnika u Hrvatskom saboru, županijskih i gradskih vijećnika boriti da osporimo dozvole za projekt apartmanizacije Srđa u nezakonitom obuhvatu i izražavamo podršku udrugama civilnog društva koje se bore protiv realizacije ovog projekta, koji predstavlja klasičnu izdaju javnog interesa."

Nikola Grmoja/Most nezavisnih lista


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija