VIJESTI
11.01.2018 u 11:43

Andro Vlahušić postao umirovljenik - bavi se humanitarnim radom

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, neslužbeno saznajemo, postao je umirovljenik. U pedeset sedmoj godini života, nakon 7 godina gradonačelničkog staža te nemogućnosti da se kandidira na lokalnim izborima 2017. zbog pravomoćne presude za zloupotrebu položaja i ovlasti, Vlahušić je odlučio iskoristiti svoje pravo na povlaštenu saborsku mirovinu. Za Dubrovniknet.hr Andro Vlahušić nije htio "otkriti" je li postao "novopečeni" umirovljenik, ali je istaknuo kako se trenutno bavi humanitarnim radom, te da pomaže potrebitima.


komentara  6

Infomaciju da je Andro Vlahušić pošao u mirovinu dobili smo iz više različitih izvora. Htjeli smo potvrdu od njega osobno. Na pitanje je li istina da je otišao u mirovinu Vlahušić je odgovorio:

"To uopće nije bitno. Trenutno se bavim humanitarnim radom, pomažem potrebitima."

Pitali smo ga i zašto se nakon političke karijere nije vratio u dubrovačku bolnicu, raditi kao liječnik, što mu ugovor koji je potpisao 2009. omogućuje, kazao je:

"Slobodan sam čovjek i imam pravo sam odlučivati što ću raditi".

Prosječna povlaštena mirovnina bila je u 2017. oko 9, 500 kn, dok je prosječna starosna mirovina za 40 i više godina mirovinskog staža oko 3.539,04 kn. 

Podsjetimo, Andro Vlahušić je liječnik specijalist interne medicine, endokrinolog. Političku karijeru je započeo 1997. godine kao vijećnik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Od 2000. do 2001. godine je bio zastupnik u Hrvatskom saboru, a kao član koalicijske stranke HNS od 2001. do 2003. godine bio je ministar zdravstva Republike Hrvatske. Nakon isteka mandata se vratio u Dubrovnik gdje je od 2006. do 2009. godine bio ravnatelj dubrovačke Opće bolnice. Na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika Dubrovnika kandidirao se 2009., a nakon što je prošao prvi, osvojivši 42,91% glasova, u drugom je krugu pobijedio dotadašnju gradonačelnicu Dubravku Šuicu (39,11% glasova u prvom krugu) te postao prvi neposredno izabrani gradonačelnik Dubrovnika.

Isti rezultat ostvario je i na sljedećim lokalnim izborima, 2013. godine, gdje je u prvom krugu osvojio 31,76% glasova, a u drugom krugu pobijedio HDZ-ovog kandidata Tea Andrića. Zbog afere Šipan 16. prosinca 2014. pravomoćno je osuđen na 6 mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od 3 godine. Također u prosincu 2014. Gradsko vijeće odbija prihvatiti Vlahušićev predloženi proračun, čime ga "smjenjuju" s mjesta gradonačelnika. U drugom krugu izvanrednih izbora 22.ožujka 2015., tijesnom pobjedom od 472 glasa ispred kandidata HDZa Mata Frankovića, Andro Vlahušić je ponovo postao gradonačelnik Dubrovnika

21.prosinca 2016. Gradsko vijeće ponovo ruši Vlahušićev Proračun kao i Odluku o privremenom financiranju od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. godine, čime je prestao njegov gradonačelnički mandat, a zbog stupanja na snagu izmjena Zakona o lokalnim izborima, onemogućeno mu je kandidiranje na redovnim lokalnim izborima 2017.


K. Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

burazburaz 17.01.18 u 10:02
E sada se imati dovoljno vremena da sanja kako će nametnuti uniforme turističkim vodičima i ljudima koji voze kariće (te tako dignut razinu njihovih usluga na strahovito visoku razinu), te za razrađivanje ostalih suludih ideja.

   

macy 12.01.18 u 18:02
Jedno pitanje za kokoš: Kakve ima veze ima spol sa tvojim kokodakanjem?

   

Dubrovnik-Ljilja 12.01.18 u 12:03
Bas su bistar. Maxim je zena.

   

macy 11.01.18 u 21:06
Maxime: kokošima je jedini posao - kokodakanje. Njima se ponekad priključe i tuke.

   

Maxim 11.01.18 u 16:59
Glavno je da ova cijenjena BiH babetina dijeli deke sa Grenlanda. Ima bit da je tamo high life i da nema penzije. Tomo mi se neki dan hvalio da ima super pametnu rodicu u dalekomu svijetu koja je vazda bila filozof bez argumenata i koja ujutro mrzi sebe a popodne cijeli svijet. A da, na Grenlandu je sad jutro...

   

Dubrovnik-Ljilja 11.01.18 u 13:26
Jest, KAtarina, a taj Zakon su izglasali da ako zelis biti gradonacelnik, mora ti radna povijest biti cista kao suza. A u Andra je bilo dosta mutnoce. Nesto kao Ombla hahha. A sad vidi posljednje vijesti o Srdju. Ne samo da se uvalio sto je obecao da se nece graditi na Srdju , nego je i doprinio tome. Lijepa penzija plus afitavanje , zasto bi on i radio ?? Upravo i imaju tolike penzije jer zakone kroje za sebe, a vecina ljudi ne moze sebi nista priustiti. I ne cudi me sto mladi odlaze.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija