VIJESTI
03.01.2018 u 17:22

Cijene nekretnina ubrzano rastu, Dubrovnik i dalje najskuplji

Nakon dvije godine pada cijena i godine stagnacije, cijene nekretnina u Hrvatskoj porasle su za 2,32 posto, a na razini županija najveće su razlike između istoka i juga zemlje, pokazalo je istraživanje Njuškala o cijenama nekretnina iz prosinca 2017. objavljeno u srijedu, provedeno na uzorku od 158 tisuća aktivnih oglasa. 


komentara  0

Dubrovačko-neretvanska županija je zahvaljujući Dubrovniku i dalje na prvom mjestu po cijenama nekretnina s prosječnom cijenom kvadrata stana 2.494 eura i prosječnom cijenom kvadrata kuće s dvorištem 2.100 eura. 

Najveći rast cijena zabilježen je u Puli i to za 11 posto, pa ondje za kvadrat stana treba u prosjeku izdvojiti 1485 eura. Cijene stanova, k tome, pokazuju brži godišnji rast u odnosu na cijene kuća i više su za 4,83 posto u odnosu na prethodnu godinu, a cijene kuća u prosjeku za 2,5 posto, prenosi Poslovni.hr.

Najniže cijene su i dalje u istočnim dijelovima Hrvatske gdje se prosječne cijene stanova kreću ispod 800 eura po kvadratu, a cijene kuća ne prelaze 500 eura za kvadrat. Cijene stanova u Zagrebačkoj županiji 36 posto su niže nego u Gradu Zagrebu, dok su cijene kuća u Zagrebačkoj županiji od onih u glavnom gradu niže za 43 posto, ističu u Njuškalu.

Više pročitajte ovdje.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija