KULTURA
29.12.2017 u 12:55

Tradicionalni Božićni koncert FA Linđo večeras u crkvi Male braće

Više od 50 godina ansambl Linđo je vjerni čuvar hrvatskih narodnih i kulturnih običaja, plesova i pjesama. Upravo zato, muška klapa božićni će koncert otvoriti našom dubrovačkom kolendom koja se generacijama pjeva na Badnji dan, a čija je svrha čestitanje samog Božića. Tradicija je to stara stoljećima! Zapravo, prve su folklorne kolende u našem kraju zabilježene još u 13. stoljeću.


komentara  0

Svaki stih, svake od pjesama koje će FA Linđo večeras izvesti nosi poruku ljubavi, sreće i mira.

„Daj nam Bog zdravlje, k' tomu veselje“… „Preveliku radost, navješćujem vama“… „Radujte se narodi“ … „Vesel'te se i vi braćo, ovdje zajedno“… „Svim na zemlji mir, veselje“…
Božićne pjesme su najljepši dio slavlja rođenja malog Isusa. One se pjevaju u crkvama diljem Hrvatske, ali i u domovima, obiteljima, tamo gdje i jest pravi izvor naše vjere, običaja i svega onoga što zapravo jesmo. I Folklorni ansambl Linđo je obitelj, na to smo jako ponosni i to ćemo uvijek čuvati.

U  programu koji slijedi, što od našeg zbora, što od naše ženske klape, imat ćete priliku čuti djelić te bogate, svjetski priznate nematerijalne baštine koju FA Linđo vrijedno njeguje i promovira. Nemojmo zaboraviti da su Hrvatske pučke božićne pjesme zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Sveti Augustin je rekao da onaj tko pjeva dva puta moli, a kako je većina ovih pjesama vrlo dobro poznata svima vama, uživajte u njima. I ako vam dođe, ako poželite zajedno s nama podijeliti duh Božića… slobodno zapjevajte, zašto ne.

Dirigent večerašnjeg koncerta je g. Vedran Ivanković, voditelj zbora u Folklornom ansamblu Linđo, a koncert će se održati u crkvi Male braće s početkom u 20:00 sati. 

 


dubrovniknet team

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija