KULTURA
28.12.2017 u 20:42

FOTO: "Boje moga Grada" umjetnika Fehima Feše Vukotića

Dubrovački umjetnik Fehim Feša Vukotić predstavio je večeras u izložbenom prostoru Luže novi ciklus slika pod nazivom "Boje moga Grada" nadahnut dubokom povezanošću uz njegov rodni Dubrovnik.


komentara  0

Izložba se sastoji od ukupno više od petnaestak slika tehnikom akrila na platnu, gdje je umjetnik svojim brzim i smirenim potezima kista uz naglašenu kolorističku raskoš, realizirao priču o stanjima i raspoloženjima njegovog rodnog grada. Izložena djela snažno su nadahnuta kolorističkim ekspresionizmom, dok se u pogledu perspektive i kompozicije slikar poziva na neku vrstu reda okomica i dijagonala te zrakasto raspoređenih linija čime se stvara dojam zaigranosti, ali i motivske vezanosti umjetnika uz njegov životni prostor.

- Motivi Vukotićevog slikarstva postojani su, jasni i stabilni. Sve što Dubrovnik ima počevši od Straduna, Orlandovog stupa, gradskih zidina, kule Minčete (koja je gotovo prisutna na svakoj slici), Zvonika pa sve do gradskog porta u kojem usidrene miruju koloristički „vesele“ barčice neodvojivi su dio umjetnikova života, vidno transponirani u drugi oblik gotovo nadrealističke stvarnosti Grada koji ostaje njegovom vječnom inspiracijom. Koloristička vedrina u simbiozi s precizno izvedenim geometrizmom uvlače nas u pozitivnu atmosferu prema životu i umjetnosti otkrivajući neraskidivi lanac: Grad – ljubav – život – duša. Fehim Vukotić neosporno spada sjajnoj generaciji modernih dubrovačkih umjetnika koji se ovim izloženim radovima iskazao kao slikar koji osjeća duh Grada, njegove neponovljive ugođaje, kolorističku vedrinu koja kao da pjeva u dinamičnoj orkestraciji boja i neprocjenjiv osjećaj da svaka slika prenosi autorove, ponekad i skrivene poruke, istaknula je kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković.


dubrovniknet team/FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija