SPORT
28.12.2017 u 14:04

SPORTSKI PREGLED 2017. godine: dubrovački vaterpolisti trofejniji nego ikad

Iza nas je još jedna kalendarska, ali i sportska godina u kojoj su dubrovački sportaši nastavili ostvarivati impresivne rezultate i uspjehe. Iako je vaterpolo, perjanica dubrovačkog, ali i hrvatskog sporta, Dubrovčani i Dubrovkinje ostvaruju iznimne rezultate i u drugim sportovima. Vaterpolisti su ponovno prvaci svijeta, Jug CO je osvojio sve što se osvojiti moglo, Anja Konjuh je ostvarila najbolji rejting na WTA ljestvici u karijeri, dok je Ivana Šutalo osvojila zlato na Grand Prixu u Cancunu. Brojni naši sportaši i sportski djelatnici odlikovani su državnim nagrada i priznanjima za svoj rad. 


komentara  0

Jug CO je ostvario još jednu godinu za pamćenje. Osvojili su sve što se osvojiti može. Ligu prvaka, Jadransku ligu, Kup Hrvatske. Dubrovački vaterpolisti predvodili su hrvatsku reprezentaciju i u osvajanju zlata na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Upravo zbog tog uspjeha Hrvatski olimpijski odbor proglasio  je vaterpolsku reprezentaciju najboljom momčadi godine. Loren Fatović, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu i Budimpešti. Marko Bijač, Javier Garcia Gaeda, Luka Lončar, Marko Macan, Miho Bošković, Andro Bušlje, Marko Joković, Sandro Sukno, Paulo Obradović i Vjekoslav Kobeščak odlikovani su Redom hrvatskog pletera za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlata na Svjetskom prvenstvu.

Sandro Sukno se ove godine okitio brojnim naslovima najbolje igrača. To mu je priznanje dodijelio Hrvatski olimpijski odbor koji ga je proglasio najboljim vaterpolistom Hrvatske, dok ga je portal Total Waterpoolo proglasio najboljim igračem svijeta. Sukno se ove godine mučio sa zdravstvenim problemima. Prva informacije su govorile da će Sukno propustiti samo dio sezone u talijanskom Pro Reccu, no po najnovijim informacija ovogodišnja sezona za njega je gotova, a pod veliki upitnik doveden je i nastavak karijere. Željan Konsuo dobitnik, dopredsjednik dubrovačkog Jug, dobitnik je nagrade za poseban doprinos vaterpolu, koju dodijeljuje Hrvatski olimpijski odbor.

Mario Šurković, kadet PK Jug na impresivan je način zaključio 2017., postavivši na prvenstvu Hrvatske nove kadetske rekorde u disciplinama 100m mješovito, 200m mješovito, 400m mješovito, te 100 i 200m leđno. Uz postavljene rekorde osvoji je i dva srebra u mlađoj juniorskoj konkurenciji i dvije bronce u juniorskoj konkurenciji. Michael Brassard je na istom natjecanju osvojio dva srebra i broncu u kategoriji mlađih juniora.

2017. je za Anu Konjuh bila godina uspona i padova. Ostvarila je ranking karijere 20. mjestom na WTA ljestvici, igrala je protiv Venus Williams na centralnom terenu na ovogodišnjem Wimbledonu. No, Ana se ove godine borila s ozljedom lakta, koji je na kraju i uspješno operirala, a tijekom godine promijenila je čak dva trenera Krajna i Prpića, a krajem godine uspostavila je novu suradnju s Antoniom Veićem.

Marin Čilić je ove godine ostvario najbolji renking karijere. U listopadu se popeo do 4. mjesta ATP ljestvice. Marina Čilića, kao konavoskog zeta, doživljavamo "našim" pa smo ga stoga i uvrstili među uspješne sportaše hrvatskoga juga.

Ana Sršen, paraolimpijka i trenerica plivanja odlikovane je Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića, za osobite zasluge u dugogodišnjem pedagoškom i trenerskom radu s osobama s invaliditetom, djecom s poteškoćama u razvoju te rada na pripremama sportaša paraolimpijca u Hrvatskoj i svijetu.

Zina Urlić, odbojkašica, trenerica, izbornica nekoliko odbojkaških vrsta, te direktorica odbojkaškog kluba Dubrovačke banke u vrijeme kad je klub bio prvak Europe primila je ove godine za svoj izniman nagradu za životno djelo Frano Bučar.

Dubrovkinje su i ove godine postigle zavidne rezultate i u borilačkim sportovima. Ivana Šutalo je nastavila nizati vrhunske rezultate. Na Grand Prixu u Meksiku osvojila je zlatnu medalju, a na afričkom kupu u Casablanci osvojila je treće mjesto u svojoj kategoriji. Anđela Violić je postala mlađa seniorska, dok je Paula Belemečić postala mlađa kadetska prvakinja Hrvatske. Judašica JK Župa, Ivana Oberan osvojila je prvo mjesto na Europskom kupu za juniore u Mađarskoj. 


L. Pavlović

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
JK_DUBROVNIK
SPORT
0      16|12|18 u 15:47
6 medalja za Judo klub Dubrovnik na Dalmacija openu
kk_dubrovnik_universitas
SPORT
0      16|12|18 u 11:53
Uvjerljiva pobjeda protiv mladih Splićana!
plivanje_151218_naslovna
SPORT
0      15|12|18 u 17:26
FOTO: Božićno natjecanje Plivačkog kluba Jug
kk_dubrovnik_seniori_najva
SPORT
0      14|12|18 u 17:29
Posljedna domaća utkamica u 2018
square
SPORT
0      14|12|18 u 14:07
Square kontra Crnice, stižu tv kamere, a najmlađim navijačima Djed Božićnjak!

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija