POLITIKA
28.12.2017 u 13:19

PELJEŠKI MOST: Jeste li znali da postoje "profesionalne" tvrtke za 10 kuna, samo za stopiranje milijunskih investicija?

Jeste li znali da postoje tvrtke samo za stopiranje javnih natječaja? Lipov Gaj jedna je od takvih, imaju samo pet zaposlenih i 10 kuna temeljnog kapitala. Žalili su se čak 20 puta, kao što su HEP, Hrvatske šume, Pelješki most i još mnoge druge. Za Pelješki most uložili su žalbu zato što je rok za prijavu bio 21. prosinac do 10 sati, a ne do ponoći. Vlasnik tvrtke Ivan Mahnić, rekao je kako nedostaje i troškovnik te da je problem u tome što nije potpuna dokumentacija. Međutim, krajnji cilj tvrtki Lipov Gaj je nadzor gradnje Pelješkog mosta. 


komentara  0

Osim tvrtke Lipov Gaj žalila se i jedna španjolska tvrtka pa opet Lipov Gaj, i tako je sada Pelješki most zaustavljen na još dva mjeseca. Državna komisija je većinu žalbi odbacila, ali prihvatili su onu vezanu uz troškovnik.

Bivši ministar Hadjaš Dončić izjavio je u RTL Direktu kako takve tvrtke reketare izvođače radova i traže novac da bi povukli žalbu.

-Mi smo besplatni korektiv svim javnim naručiteljima. Svi ponuditelji na tržištu. Pravila igre su takva. Nedostaje troškovnik što bi mi sad? Nudili ono što ne možemo nuditi. Nama je to natječaj kao svaki drugi. Nismo gledali ni most ni politiku. Samo poslovnu priliku - pojasnio je Mahnić RTL-u.

Više pročitajte OVDJE.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija