KULTURA
27.12.2017 u 11:35

MIRISI BOŽIĆA: Mladi Konavljani istražuju

Dva iznimno zanimljiva predavanja obilježilo je jučerašnji, drugi dan u programu manifestacije Mirisi Božića u Konavlima. Pod zajedničkim nazivom Mladi konavljani istražuju, održane su prezentacije istraživanja koja je, o zrakoplovnim nesrećama za vrijeme Drugog svjetskog rata, proveo Antun Burđelez, te istraživanja na temu konavoske suhozidne baštine, koje su proveli Anita Trojanović, Petra Sturica i Pavo Đukan.


komentara  0

U Etno zbirci Bokarica Antun Bruđelez okupljene je vratio u vrijeme prije sedamdesete godine te ispričao niz iznimno zanimljivih sudbina stranih vojnika koji su stradali ili preživjeli zrakoplovne nesreće i Konavaljana koji su pomagali unesrećenima.

U prostoru Matice Hrvatske mladi konavoski krajobrazni arhitekti Anita Trojanović, Petra Sturica i Pavo Đukan, prikazali su bogatstvo konavoske suhozidne baštine, njene potencijale, te turističke valorizacije.

Uz predavanja, koja su bila popraćena velikim brojem posjetitelja, prezentirali su se konavoski uljari i medari.
Mirisi Božića u Konavlima nastavljaju se danas programom Naše matere – u konavoskom robi, koji će se održati u Samostanu Svetog Vlaha u Pridvorju u 17 sati, a okupit će Konavoke koje svakodnevno ili u svečanijim prilikama još uvijek nose konavosku robu.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija