POLITIKA
18.12.2017 u 09:16

Raguž traži od Vlade ukidanje PDV-a na avionske karte

Čelnik DUSTRA-e Željko Raguž obavijestio je javnost kako je njegova stranka podnijela zahtjev Ministarstvu financija u kojem traže ukidanje PDV-a na avionske karte na relaciji Dubrovnik-Zagreb i obratno za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije. Također, zahtijevaju da uprava Zračne luke Dubrovnik ukine aerodromske pristojbe na istoj relaciji. Raguževo priopćenje donosimo u cijelosti.


komentara  3

Dosta nam je odsječenosti, izoliranosti i osjećaja zabačenosti ne samo od ostatka Republike Hrvatske već i od Europske Unije. Stoga smo podnijeli zahtjev Ministarstvu financija (u prilogu zaprimljeno i pečatirano) u kojem tražimo ukidanje PDV-a na avionske karte na relaciji Dubrovnik-Zagreb i obratno za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije. Također, zahtijevamo da uprava Zračne luke Dubrovnik ukine aerodromske pristojbe na istoj relaciji.

Dubrovačko-neretvanska županija krajnji je jug RH koji s ostatkom zemlje nije teritorijalno povezan. Tako su njezini stanovnici odsječeni kako od glavnog grada tako i od ostatka EU. Nekoliko puta svjedočili smo otvaranju gradnje pelješkog mosta, a i danas kada je gradnja mosta prihvaćena kao konačno rješenje zabrinjavaju nas prigovori iz susjedne nam države. Tko na kraju ispašta? Ispaštaju stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije zbog neadekvatne povezanosti s ostatkom države. Ispaštaju studenti koji odlaze studirati u druge gradove, ispaštaju građani koji se odlaze liječiti u Zagreb, itd. Sol na ranu stavljaju i besramno skupe avionske karte i aerodromske pristojbe čineći nepovezanost skoro pa nepremostivom. Država već godinama nije učinila ništa na boljem povezivanju krajnjeg juga. Nije učinila ništa niti onda kada smo ušli u EU, a premda smo potpisnici Schengenskog sporazuma o granicama.

Ali nije sva odgovornost samo na državi. Uprava Zračne luke Dubrovnik nije učinila ništa za pojeftinjenje cijene avionskih karata. Cijenu aerodromske pristojbe određuje isključivo Zračna luka Dubrovnik, a ona se godinama naplaćivala našim građanima doprinoseći tako dodatnom osjećaju izoliranosti i izolacije.

DUSTRA je otišla sa zahtjevima prema Ministarstvu financija i prema upravi Zračne luke Dubrovnik. Smatramo da će ukidanjem pdv-a na avionske karte kao i ukidanjem aerodromskih pristojbi cijena avionske karte znatno pojeftiniti, a avion kao sredstvo koje povezuje jug sa glavnim gradom učiniti pristupačnijim našim studentima, našim građanima koji odlaze na liječenje kao i ostalom pučanstvu.


Željko Raguž
Predsjednik Dubrovačke stranke


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Spica skandela 18.12.17 u 16:03
A što se aerodroma i pristojbi tiče, tu se slažem sa zahtjevom. Pizdeki iz javnog poduzeća dijele sebi ogromne plaće, a gule do kože vlastite sugrađane. Neka gule turiste, a nama daju da dišemo. Ionako je to firma u suvlasništvu i Grada i Županije i države. Ali glavno da se uprava svake godine kurči s velikim "uspjesima". E ma i tu ima kvaka na kojoj je tumplek zapeo. AKo nešto tražiš od aerodroma, i to da se odreknu solada koje inače dijele između sebe, onda se to ne traži ovako usput u tri rečenice nekog polupismenog priopćenja. Ovakva invalidna priopćenja su najbolji način da se traženo nikad ne dobije. Ali, za istinu rijet, mislim da njega zapravo nije ni briga. Bitno je da se piše. Njegovi glasači ionako ne znaju razliku.

   

Spica skandela 18.12.17 u 15:57
Mogu mislit kako će u Ministarstvu financija ozbiljno razmotrit tumplekov zahtjev. Već vidim, pozvat će se ekipa iz par susjednih kancelarija, pijuckat će se kava i kolektivno će se smijat i šprdat sa svakom rečenicom. Jadnui tumplek ne zna čak ni to da se u ovakvom slučaju ukidanja PDV-a radi o značajnoj izmjeni nekoliko zakona i da odluku o tome ne donosi ministar financija, nego se radi o krupnoj političkoj odluci na razini predsjednika Vlade. Ali bitno je lajat, makar i u vjetar.

   

kukunama 18.12.17 u 11:58
A vidi mudrog pogleda...mogo si tražit i ukidanje PDV-a na hranu samo za Dubrovnik....sigurno bi ti prošlo. Beskrajna demagogija kao i u Andra. Ajde, kad si se već namjestio u Luci, tamo nešto radi. Barem uhvati koju cimu.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija