POLITIKA
05.12.2017 u 17:39

sastanak u županiji
S premijerom Plenkovićem o Pelješkom mostu, povratku Trgovačkog suda i kongresnom centru

Nakon što je odao počast braniteljima na Srđu premijer Andrej Plenković sastao se u utorak sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem i drugim čelnicima lokalnih samouprava te saborskim zastupnicima u Palači Ranjina, kako bi raspravljali o projektima ključnima za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, s naglaskom na rješavanje pitanja graničnih prijelaza i prometne povezanosti.


komentara  0

”Razgovarali smo o rješavanju pitanja koja se odnose na granične prijelaze, ali i o Pelješkom mostu te cestovnim pravcima koji bi olakšali gužve u ljetnim mjesecima – bilo da je riječ o Pelješcu ili putu iz Dubrovnika prema Zračnoj luci ili recimo prema sjeveru”, rekao je premijer koji je izrazio zadovoljstvo protekom turističke sezone na jugu Hrvatske.

”Dubrovnik je grad u kojem imamo najvišu kvalitetu turističke ponude i sigurno može biti primjer i drugima, a potrebno je razvijati i dalje koncept kongresnog turizma u Dubrovniku koji bi jačao destinaciju i produžio sezonu. Na sastanku smo među ostalim razgovarali i o boljoj povezanosti otoka”, rekao je predsjednik Vlade RH.

Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo dolaskom premijera povodom Dana dubrovačkih branitelja te napomenuo kako sa sastanka želi istaknuti tri za njega najvažnije točke.

”Razgovarali smo o svim našim problemima, a ja bih istaknuo tri stvari. Prvo i osnovno da Pelješki most ide dalje i uskoro se očekuje izbor izvođača radova. Druga je povratak Trgovačkog suda u Dubrovnik, a treća važna stvar je potpuna podrška Vlade našoj inicijativi kongresnog centra u Dubrovniku”, rekao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je s premijerom razgovarao o problematici kašnjenja pošte, ali i o problemima koji građani Dubrovnika imaju s Croatiom Airlines.

”U petak nam dolazi predsjednik Uprave Croatia Airlinesa i vjerujem da ćemo i to uskoro riješiti. Zahvalili smo se premijeru na činjenici da će Vila Čingrija uskoro postati vlasništvo Dubrovnika, ali i zbog pokretanja procedure prijenosa vlasništva ljetnikovca Kaboga na Grad Dubrovnik”, rekao je gradonačelnik Franković.


DNŽ/dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija