POLITIKA
10.11.2017 u 08:20

Tko se spominje kao najizgledniji kandidat za šefa dubrovačkog SDP-a?

Mladen Gojun, aktualni predsjednik dubrovačkog SDP-a, neće predati svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu stranke. Obrazlaže to svojom željom, ali i intencijom stranke da vodstvo preuzmu mlađi dubrovački SDP-ovci. Iako je rok za predaju kandidatura 14. studeni, od nekih istaknutijih članova dubrovačkog SDP-a saznajemo kako za ovu "vruću" poziciju nema baš previše zainteresiranih, no kažu kako se najčešće spominje ime jednog mladog SDP-ovca kojega je šira dubrovačka javnost mogla upoznati tek nedavno.....


komentara  2

Iako u politici nikada nije gotovo dok sve ne bude "crno na bijelo" (a i tada je upitno, barem kad su izbori posrijedi), iz razgovora s nekolicinom SDP-ovaca stječe se dojam da prevelike "navalije" na čelnu poziciju stranke koja bi na opozicijskoj strani dubrovačke političke scene trebala biti najača, baš i nema.

Između imena koja smo čuli, nema prepoznatljivih "starih" SDP-ovaca koji su u percepciji javnosti stvarali određeni imidž stranci.

Kao najozbiljniji kandidat, ujedno i najizgledniji novi šef dubrovačkog SDP-a, spominje se Jadran Barač, široj javnosti nepoznat do proteklih lokalnih izbora na kojima je predstavljen kao zamjenik kandidatkinji za dubrovačku gradonačelnicu, Tatjani Šimac Bonačić.

Spominje se i drugi kandidat za zamjenika, Roni Mladinić, dakle, mlađi ljudi i nova lica SDP-a pred kojima će biti izuzetno težak put u ojačavanju stranke u Dubrovniku, nakon godina i godina životarenja u sjeni Vlahušićevog HNS-a, Dubrovačkog dogovora, izlaska prepoznatljive Olge Muratti iz stranke... o problemima unutar SDP-a dosta se govorilo i pisalo, a da problem s kadrovima u stranci postoji, moglo se vidjeti i u predizbornoj kampanji kada se poprilično dugo čekalo na imena kandidata za zamjenike kandidatkinji za gradonačelnicu. A da su u dubrovačkom SDP-u neke stvari malo okrenute "naglavačke" vidjelo se samim time što predsjednik gradske organizacije Mladen Gojun, nije bio i kandidat za gradonačelnika, što je uobičajeno, nego je to bila Tatjana Šimac Bonačić koja se, potporom iz Zagreba, nametnula kao najistaknutiji član dubrovačkog SDP-a svih prethodnih godina, pa i kroz dva mandata zamjenice Andra Vlahušića.  

U svakom slučaju, unutarstranački izbori u dubrovačkom SDP-u će ukazati na stanje u stranci čiji rejting već godinama opada, ne samo na lokalnoj, već i nacionalnoj razini. Stranku i na državnoj razini potresaju unutarstranački sukobi i nezadovoljstva, a sve to skupa sigurno ne pomaže nikome tko bi trebao i na lokalnoj razini pokrenuti SDP s umrtvljene točke političkog postojanja, što se u Dubrovniku i dogodilo. Novom šefu dubrovačkog SDP-a trebat će puno hrabrosti, odlučnosti, te karizme vođe kako bi SDP uopće došao u poziciju da osvoji vlast u Gradu.

 

 


L.Crnčević

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

m_arko 28.11.17 u 12:19
I na inim platnim listama Spica :)

   

Spica skandela 10.11.17 u 16:08
Ako izaberu Tatjanu mogu odma stavit ključ u bravu. Za tu ženu nitko ni ne zna da postoji dok se ne pojavi na izbornim listama. Ne vidi, ne čuje, ne govori, ne smrdi, ne miriše. Ona zapravo ne postoji nigdje osim na izbornim listama

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija