POLITIKA
25.10.2017 u 20:37

FOTO: Predsjednica obišla Župu Dubrovačku i Konavle

Predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović nakon izmještaja svog ureda u Dubrovnik, u popodnevnim satima obišla je Župu Dubrovačku i Konavle, a prvi dan svog obilaska najjužnijeg dijela Hrvatske zaključila je na Prevlaci.


komentara  0

U Župi je predsjednica posjetila dječji vrtić Župa Dubrovačka gdje su joj veseli mališani zapjevali "Župčice lijepa". Nakon kratkog druženja i fotografiranja zaputila se u Čilipe gdje je položila vijence i zapalila svijeće ispred spomenika Konavoska mati. Na Prevlaci je dočekao predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić s kojim je razgovarala o planovima za obnovu Austro-ugarske tvrđave. 

"Konačno jedan pozitivan primjer koji pokazuje kad postoji volja da se to može i napraviti. Pozdravljam potez ministra Marića i Ministarstva državne imovine da se ova tvrđava ovdje prenese na upravljanje Društvu prijatelja dubrovačke starine koje ima namjeru ovdje napraviti zbirku odora i drugih predmeta koji prikazuju Austro-ugarsku mornaricu, akvariji i slične sadržaje. To znači da će se ova strateški bitna točka pretvoriti u jedno područje koje će imati turističku namjernu. Držim da je to bitna poruka i za Crnu Goru, da će ovaj najjugoistočniji dio Hrvatske biti upravo usmjeren na turističke sadržaje, prijateljstvo, spajanje ljudi i na održavanje tradicije". kazala je predsjednica. 


I.Mlinarić, FOTO: V.Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija