LIFESTYLE
13.10.2017 u 11:55

U Dubrovniku započela "72 sata bez kompromisa" - mladi volonteri u akciji!

Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ koji se ove godine održava u šest hrvatskih gradova, u Dubrovniku je započeo je u petak, 13. prosinca prvom volonterskom akcijom. Dio mladih volontera u prepoznatljivim zelenim majicama zajedno s voditeljima već danas pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a ostali će, prema vremenu koje su odlučili odvojiti za ovaj projekt, sudjelovati u subotu i nedjelju u desetak različitih akcija kojima će na razne načine svojim snagama učiniti našu sredinu boljim mjestom za život.


komentara  0

Čar ovog projekta je u tome da mladi ne znaju unaprijed na kojoj akciji će volontirati nego to otkrivaju tek kad stignu na lice mjesta. Oko 140 prijavljenih mladih volontera ovoga vikenda će se, uz akcije pomoći drugima u svakodnevnom životu, baviti i kreativnim radom, izradom džema i kolača, posjetit će starije i bolesne, sudjelovati u radionicama različitog karaktera.

Uz Dubrovnik volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ održava se ove godine u Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu, a procjenjuje se da će ukupno sudjelovati oko dvije tisuće mladih. Ovaj volonterski projekt osmišljen je i pokrenut prije više od deset godina u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkovit način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. Projekt tako animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a cilj je okupiti mlade te im pokazati kako se zajedničkim snagama može na bolje promijeniti okruženje u kojem žive.

U Europi je projekt ostvaren u devet zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednost te akcije kojoj se pridružila 2015. godine.

Organizatori projekta u Dubrovniku su SKAC-a Dubrovnik, Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije.

Projekt će biti zaključen misom u crkvi sv. Mihajla u Lapadu u nedjelju, 15. listopada u 18 sati nakon koje slijedi druženje mladih volontera.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija