LIFESTYLE
13.10.2017 u 11:55

U Dubrovniku započela "72 sata bez kompromisa" - mladi volonteri u akciji!

Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ koji se ove godine održava u šest hrvatskih gradova, u Dubrovniku je započeo je u petak, 13. prosinca prvom volonterskom akcijom. Dio mladih volontera u prepoznatljivim zelenim majicama zajedno s voditeljima već danas pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a ostali će, prema vremenu koje su odlučili odvojiti za ovaj projekt, sudjelovati u subotu i nedjelju u desetak različitih akcija kojima će na razne načine svojim snagama učiniti našu sredinu boljim mjestom za život.


komentara  0

Čar ovog projekta je u tome da mladi ne znaju unaprijed na kojoj akciji će volontirati nego to otkrivaju tek kad stignu na lice mjesta. Oko 140 prijavljenih mladih volontera ovoga vikenda će se, uz akcije pomoći drugima u svakodnevnom životu, baviti i kreativnim radom, izradom džema i kolača, posjetit će starije i bolesne, sudjelovati u radionicama različitog karaktera.

Uz Dubrovnik volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ održava se ove godine u Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu, a procjenjuje se da će ukupno sudjelovati oko dvije tisuće mladih. Ovaj volonterski projekt osmišljen je i pokrenut prije više od deset godina u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkovit način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. Projekt tako animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a cilj je okupiti mlade te im pokazati kako se zajedničkim snagama može na bolje promijeniti okruženje u kojem žive.

U Europi je projekt ostvaren u devet zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednost te akcije kojoj se pridružila 2015. godine.

Organizatori projekta u Dubrovniku su SKAC-a Dubrovnik, Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije.

Projekt će biti zaključen misom u crkvi sv. Mihajla u Lapadu u nedjelju, 15. listopada u 18 sati nakon koje slijedi druženje mladih volontera.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Velika nagradna igra

1X OPEL CROSSLAND X

3X MOBITEL
SAMSUNG S8 BLACK

3x TABLET GALAXY TAB 10.1 BUS

60X
POKLON BON od 500 KN
NAGRADNA IGRA TRAJE
od 26. 10. 2017. - 25. 1. 2018.


Iz teme
maturalna_obrtnicka_190118_naslovna
LIFESTYLE
0      20|01|18 u 01:16
FOTO: Maturalna zabava Obrtničke i tehničke škole
dame_biraju
LIFESTYLE
0      19|01|18 u 19:05
NA TRAŽENJE PUBLIKE: Kazališni hit "Dame biraju" vraća se u Dubrovnik
DKD_alisa_radionica0
LIFESTYLE
0      19|01|18 u 16:59
Narodna knjižnica Grad pretvorena u zemlju čudesa
Arija
LIFESTYLE
0      19|01|18 u 15:06
Večeras se u Ariji spajaju umjetnost i slatko, dođite i vi!
vjesnik1
LIFESTYLE
0      19|01|18 u 09:35
Čitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika!

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija