LIFESTYLE
12.10.2017 u 11:42

putopisno predavanje
Goran Blažević putovao je cestama izbjeglica

Dubrovačke knjižnice u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige 2017. organiziraju seriju putopisnih predavanja iz ciklusa „Putositnice utorkom". Prvo predavanje održat će Goran Blažević pod nazivom „Solidarity Walk 4km/h“ u utorak, 17. listopada, u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. 


komentara  0

Krajem 2016. Blažević se uputio na putovanje dugo preko 3200 kilometara. Pješice je putovao od grada Petre u Jordanu do rodnog Umaga noseći poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim“.

„Solidarity walk 4 km/h“ je akcija koja je bila zamišljena kako bi se poruka solidarnosti poslala u Hrvatskoj. Osim poruke solidarnosti za izbjeglice i želje da se pokaže gostoljubiva strana islama, projekt je nosio veoma snažnu poruku ljudskosti. Predavanje je dio ciklusa putopisnih predavanja „Putositnice utorkom“.

Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenoga, a ovogodišnja manifestacija posvećena je enciklopedistici. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator su Knjižnice grada Zagreba. Riječ je o manifestaciji koja već više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija