KULTURA
12.10.2017 u 00:09

FOTO: Predstavljena knjiga "Ljekarna Male braće - 700 godina zdravlja Dubrovčana"

Knjiga "Ljekarna Male braće - 700 godina zdravlja Dubrovčana", autora fra Stipe Nosića predstavljena je večeras u crkvi Male braće.  


komentara  0

Knjiga je izdana povodom sedam stoljeća djelovanja ljekarne Male braće u sklopu franjevačkog samostana. Autor ju je podijelio u pet poglavlja - u prvom govori o povijesti ljekarne, koja je u početku bila aromatorij, u drugom o ljekarnicima koji su u njoj radili skrbeći za zdravlje građana Dubrovnika i drugih koji su u njoj tražili lijek za ozdravljenje tijela, dok su ostali redovnici brinuli za zdravlje njihovih duša. Treće, četvrto i peto poglavlje bave se samom ljekarnom, njezinim uporabnim predmetima i pojedinostima vezanim uz apoteku. koja neprekinuto, od dana nastanka djeluje sve do danas.

"Knjiga  je tiskana prije mjesec dana, ali se čekalo da okupi što više subraće jer je ova promocija i fratarska svečanost. O ljekarni ne bi pisao da nije bilo njemačkog novinara Andreasa Zieglera, koji je pisao članak za časopis njemačkog Društva za povijest ljekarništva. Pomažući njemu shvatio sam da malo znam o ljekarni. Zbog toga a i zbog jubileja ljekarne, počeo sam istraživati i pisati kratke priče o eksponatima u staroj ljekarni te o njezinoj povijesti.", istaknuo je fra Stipe Nosić te zahvalio recenzentima, subraći, Društvu prijatelja dubrovačke starine, fotografu Mihu Skvrci te svim okupljenima.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija