KULTURA
11.10.2017 u 14:14

Otvoreni Dani mađarske kulture u Dubrovniku

Počasni Konzulat Mađarske u Dubrovniku i Mađarski institut u Zagrebu uz potporu  Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkih knjižnica po drugi put organiziraju Dane mađarske kulture u Dubrovniku, a čiji je cilj, prema riječima počasne konzulice Mađarske u Dubrovniku Katije Bakije, pronositi i promicati mađarsku kulturu.


komentara  0

Cjelokupni program započeo je svečanim otvaranjem izložbe "Hrvatski odjek mađarske revolucije 1956. godine" u amfiteatru  Sveučilišnog Kampusa.

Prilikom otvaranja izložbe zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić kazala je kako Grad Dubrovnik rado podržava, ali i potiče ovakve projekte i manifestacije koje ukazuju na potrebu povezivanja naroda, kultura i jezika.

"Dubrovnik i Hrvatska dijele dio svoje prošlosti s Mađarskom, ali ono što smatram izrazito važnim u današnje vrijeme je upravo ukazivati na dobrobit povezivanja naroda unutar Europske unije. Vrijedno je što je upravo Sveučilište domaćin ovog skupa jer se ovako mladi naraštaji mogu upoznati sa svim povijesnim vezama Mađarske s Hrvatskom i Dubrovnikom te se tako osvijestiti koliko je bitno da su narodi u današnjoj Europi međusobno povezani", kazala je zamjenica Tepšić.

"Ove Dane Mađarske kulture organiziramo u nastojanju da u ovom vremenu sve većih nerazumijevanja i sve snažnijih neprijateljstava ovakvim programima barem malo pripomognemo u gradnji mostova između naroda i zemalja te jezika i kultura", istaknula je počasna konzulica Mađarske u Dubrovniku Katija Bakija uputivši i poziv svim sugrađanima da se pridruže manifestaciji.

U sklopu Dana mađarske kulture u četvrtak, 12. listopada, u Saloči od zrcala održat će se koncert mađarskog glazbenog sastava PásztorHóra nakon čega će uslijediti otvaranje fotografske izložbe ‘Tokaj – dio UNESCO-ve Svjetske baštine i degustacija tokajskog vina.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
koncert_kultura_ne_poznaje_granice_210418_naslovna
KULTURA
0      21|04|18 u 14:24
FOTO: Koncert "Kultura ne poznaje granice" ispred crkve sv. Vlaha
kazaliste_pomutnja
KULTURA
0      21|04|18 u 09:56
Večeras u Kazalištu komedija "Pomutnja"
putositnice_prizren
KULTURA
0      19|04|18 u 10:09
Prizren – putopis s brdovitog Balkana
medijska-pismenost01
KULTURA
0      18|04|18 u 20:29
Medijska pismenost kao lijek protiv manipulacija i ovisnosti
predstavljanje_knjige_moj_brod_je_hrvatska06
KULTURA
0      18|04|18 u 18:22
Prednosti i ljepote života u Hrvatskoj u knjizi Paula O'Gradya

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija