LIFESTYLE
13.09.2017 u 14:00

Bole vas leđa? Zašto trpite bolove ako se možete (iz)liječiti?

Bolesti kralježnice visoko su na ljestvici najčešćih bolesti. Ova vrlo neugodna boljka modernog čovjeka osim što stvara velike zdravstvene tegobe za bolesnika, za većinu pacijenata  (ali i društvo) predstavlja i veliki socijalni problem: troškovi bolovanja, liječenja i rehabilitacije mogu biti vrlo visoki, a vrijeme provedeno izvan radnih aktivnosti dugotrajno. Gotovo da nema čovjeka koji barem jednom nije osjetio bol u leđima.


komentara  0

Razvoj lumbalnog sindroma i drugih bolesti vezanih uz lokomotorni sustav najčešće uzrokuje sjedeći način života, osobito „sjedeća“ zanimanja poput službenika, vozača itd., manjak tjelesne aktivnosti, pretilost...

Međutim, za znatan dio bolesnika koji pate od bolova u leđima postoji i odgovarajuće rješenje u minimalno-invazivnim zahvatima koji se izvode u Poliklinici Marin Med.

Istaknuti zagrebački spinalni kirurg dr. Darko Perović iz Kliničke bolnice Dubrava sa bogatim znanjem i iskustvom u liječenju svih bolesti kralježnice, obavlja preglede u Poliklinici Marin Med.  Jedinstvenim kirurškim postupcima moguće je riješiti bolna stanja kralježnice.

Temeljiti pregled i kvalitetna konzultacija sa liječnikom iznimno su važni, kao i iskustvo u dijagnosticiranju problema, odnosno odgovarajuća preporuka na koji se način riješiti boli u leđima. O svemu tome ovisi i uspješnost zahvata i mogućnost izlječenja.

Veliki broj pacijenata radije trpi bolove u leđima nego da se prepusti rizičnom zahvatu „pod nož“.  Metode minimalno invazivnim zahvatima na kralježnici, koje se u Dubrovniku obavljaju već  dugi niz godina, izvode se uz lokalnu anesteziju i trenutačni postoperativni oporavak.

Ovim zahvatima  uspješno se liječe problemi ishijasa, uklještenja kralježničkog diska (discus hernie), degenerativne bolesti diska te drugi bolni sindromi donjeg dijela kralježnice koje su zapravo najčešće kronične bolesti srednje i starije populacije.

Naravno,  pacijent mora doći na pregled za kojeg je nužno imati i CT ili nalaz MR koji se može i napraviti odmah u Poliklinici Marin Med. Uspješnost zahvata koji se izvodi  je vrlo visoka i iznosi 70 posto, što znači da se od 100 pacijenta njih 70 više nikada ne vrati, a kod ostalih 30 nije zabilježen napredak, ali ni pogoršanje stanja.


Zakažite svoj termin! Dr. Perović dostupan je u Poliklinici Marin Med u subotu, 16. rujna!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici! POLIKLINIKA MARIN MED
Poliklinika Marin Med
dr.Ante Starčevića 45
Dubrovnik
Tel: +385 (0)20 400 500
       +385(0)20 400 505
www. marin-med.com
email: info@marin-med.com


sponzorirani članak

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
dubrovacki_naslovna
LIFESTYLE
0      23|03|18 u 09:36
Novi broj Dubrovačkog vjesnika danas u prodaji!
peljesac_snijeg0
LIFESTYLE
0      22|03|18 u 21:49
Snježna mećava na Pelješcu
mediteranski_sajam_220318_naslovna
LIFESTYLE
0      22|03|18 u 13:51
FOTO: Tko sve izlaže i čega sve ima na Mediteranskom sajmu?
lana_vego_matic
LIFESTYLE
0      22|03|18 u 08:05
Hoće li Dubrovnik za svoju djecu iznjedriti Waldorfsku školu? Tko je mama koja gradi Zajednicu?
vedran_ljubenko
LIFESTYLE
0      21|03|18 u 19:12
VIDEO: Poslušajte novu autorsku pjesmu Vedrana Ljubenka

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 17|03|18
PUTOPIS: "Ludo more" na Kubi 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija