SPORT
12.09.2017 u 22:02

FOTO: Tomislav Dumančić izabran za novog predsjednika Juga

Novi predsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje je Tomislav Dumančić. Dumančić je izabran uz jedan suzdržan glas članova skupštine kluba koja je održana večeras u hotelu Valamar Lacroma. Za dopredsjednike su izabrani Željan Konsuo, Pero Kulaš te donedavni predsjednik Lukša Jakobušić.


komentara  0

Dumančić koji je posljednjih godina bio dopredsjednik kluba, naslijedio je Lukšu Jakobušića, koji je predsjedništvo u klubu preuzeo krajem 2013. godine. Nakon što se se prve dvije godine njegovog mandata gledalo u leđa riječkom Primorju, u sezoni 2015/16 osvojilo se sve što se osvojiti moglo, počevši od Kupa Hrvatske, preko osvajanja Regionalne lige i Prvenstva Hrvatske do fantastičnog trijumfa u Ligi prvaka u hramu vaterpola, budimpeštanskom Margitszigetu. Sezona iz snova zaključena je osvajanjem naslova pobjednika Superkupa Europe.

Jakobušić je u slikama prikazao presjek posljednje dvije sezone i naglasio:
‘Uprava je bila jedinstvena, a posebno zahvale idu za račun Ognjena Kržića, Vjekoslava Kobešćaka te Željana Konsua. Hvala i igračima koji su igrali posljednje dvije sezone, navijačima i mojoj obitelji. Hvala vam još jednom i vidimo se na tribinama.’

Izbornoj skupštini nazočili su gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća grada Dubrovnika Marko Potrebica te predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović.

‘Čestitam vam na svim uspjesima u posljednje vrijeme. Hvala vam na tome. Čestitke dosadašnjem predsjedniku, koji je nakon lošijeg starta postao najuspješniji predsjednik,’ kazao je gradonačelnik Franković i naglasio je kako će i do sada Jug moći računati na podršku Grada.

Direktor kluba Ognjen Kržić je podnio izvješće o postignutim rezultatima u protekle dvije godine.

Podsjetio je na pet osvojenih trofeja u sezoni 2015./16., a posebno istaknuo kako je po prvi put naslov prvaka Europe osvojen izvan Dubrovnika.

‘Zahvalio bih se Lukši Jakobušiću na protekle četiri godine u kojima je napravio i mnogo toga što se ne vidi’, istaknuo je novi predsjednik i u ime kluba poklonio svom prethodniku sliku akademskog slikara, inače bivšeg igrača Juga, Lukše Peka.

‘Hvala vam za ukazanoj časti, nadam se da ću opravdati povjerenje koje ste mi ukazali’, rekao je novi Jugov predsjednik Tomislav Dumančić i upoznao članove Skupštine sa sastavom nove uprave. Na kraju svog obraćanja pozdravio je nove igrače Juga: Luku Lozinu, Viktora Rašovića i Vincenza Renzuta.

Na skupštini su izabrani i članovi Uprave: Marko Balija, Saša Borojević, Tonči Daničić, Mato Franković, Srđan Gavranić, Mišo Glavinić, Maro Hajdarhodžić, Goran Hrnić, Vicenco Jerković, Hrvoje Jerković, Marin Kaštelančić, Miho Katičić, George Lonza, Srđan Margaretić, Luko Musladin, Davorko Obuljen, Viktor Siništaj, Edo Taslaman, Roko Tolić i Stjepan Vojnić. 

U Nadzorni odbor  su izabrani: Duško Vladović Relja, Vlado Lučić te Lukša Glavinja. Izabran je i prvostupanjski disciplinski sud: Denis Orlić, Željko Vidović te Domagoj Raguž, dok su u drugostupanjski sud izabrani: Davor Poković, Nikša Mozara i Đorđo Benussi. U Savjet predsjednika su izabrani: Boro Andrić, Branko Bazdan, Dubravko Cota, Luka Obradović, Goran Hrnić, Željan Konsuo, Davor Miloglav, Ivo Pavličević, Cvjeto Ruso, Ivica Rustan te Lukša Jakobušić.


www.jug.hr / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
roko_prkacin
SPORT
0      19|08|18 u 11:42
MLADI KOŠARKAŠI OSVOJILI ZLATO: najzaslužniji za pobjedu Dubrovčanin Roko Prkačin
divlja_liga_polufinale_160818_naslovna
SPORT
0      16|08|18 u 21:40
FOTO: Porporela i Elita u finalu Divlje lige
Ivana Sutalo bronca
SPORT
0      12|08|18 u 18:59
Uspjeh Ivane Šutalo
divlja_liga_120818_naslovna
SPORT
0      12|08|18 u 18:27
FOTO: Treće kolo Divlje lige na Porporeli
corluka
SPORT
0      10|08|18 u 13:14
Ćorluka se oprostio od Vatrenih - Zbogom najdražem dresu

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija