VIJESTI
12.09.2017 u 16:07

Dramatična noćna akcija spašavanja ronioca po nevremenu

Jutros smo javili kako je jučer tijekom noći uspješno spašena osoba iz mora na konavoskim stijenama. U međuvremenu iz Ministarstva mora poslali su nam detaljni izvještaj o akciji. Naime Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirala je sinoć, po iznimno jakom nevremenu, uspješno okončanu akciju spašavanja.U 21  i16 posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Dubrovnik zaprimili su dojavu o nestanku ronioca, N.J. (rođen 1981. godine), državljanina Republike Hrvatske, a koji je prema izjavi supruge, krenuo roniti bez boca u području ispod konavoskih stijena.


komentara  1

"Obzirom da je u vremenu dojave već nastupila noć, a na moru su vladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu potražno – spasilačku akciju prema nestalom roniocu u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik (LKDU), Pomorskom policijom Dubrovnik (PPDU), Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i Javnom vatrogasnom postrojbom Konavle (JVP). Uz pomorsku potragu istovremeno je koordinirano i kopneno traganje za nestalim.

Već u 21.27 sati MRCC Rijeka je obavijšetena posredstvom ŽC 112 Dubrovnik da su pripradnici HGSS-a uočili nestalog ronioca u moru nedaleko konavoskih stjena, koji zbog visokih valova i jakih udara vjetra nije mogao isplivati na obalu te mu je bačen kolut za spašavanje.

Budući da po nevremenu niti jedno od plovila uključenih u potragu nije uspio doploviti bliže roniocu, odlučeno je da ga pripadnici HGSS-a povuku konopcima do obale, što je uspješno izvedeno u 23.15 sati, kada je spašeni ronioc bez vidljivih ozljeda predan na pregled djelatnicima Hitne medicinske pomoći u daljnje postupanje.

Nakon dojavljene informacije o zdravstvenom stanju spašenog ronioca, MRCC Rijeka okončala je akciju.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik tijekom današnjeg dana obaviti će razgovor sa spašenim roniocem u okviru očevidnog postupanja.

U poduzetoj potražno – spasilačkoj akciji uz službenike LK Dubrovnik i PP Dubrovnik, sudjelovalo je šest pripadnika HGSS-a sa dva vozila i JVP Konavle sa devet vatrogasaca i tri vozila", javljaju iz Ministarstva.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Pasko 12.09.17 u 17:49
Vrijeme je bilo točno kako je bilo i prognozirano. Nikakvo iznaneđenje za ronioca da bi se ovakva situacija mogla i dogoditi. Znajući sve to, N.J. je mogao ostati i doma.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija