KULTURA
12.09.2017 u 09:22

Čuveni „The London Handel players“ nastupa u ljetnikovcu Bunić Kaboga

U organizaciji Korčulanskog baroknog festivala i Zaklade Caboga Stiftung u srijedu,13. rujna s početkom u 20 sati u ljetnikovcu Bunić Kaboga, koncert naziva “A Celebration of Baroque Dance” održat će THE LONDON HANDEL PLAYERS, jedan od najboljih svjetskih baroknih komornih sastava. Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu najavu i rezervaciju sjedala na mail:info@bunic-kaboga.hr ili na mob. 091.5040.653.


komentara  0

Bogati program barokne glazbe izvest će: Rachel Brown(flauta), Adrian Butterfield (violina), Katherine Sharman (violončelo), Laurence Cummings (čembalo) uz plesače Mary Collins i Steven Player.
Na programu su djela: J.-B. Lully, J.-F. Rebel, G. F. Händel, A. Corelli, F. Couperin, J.-Ph. Rameau, A. Campra, anonimus

Za publiku je organiziran poseban prijevoz autobusa koji s Pila polazi u 19.30 do ljetnikovca Bunić Kaboga, a povratak iz ljetnikovca do Pila planiran je u 21 i 30.

Hvaljeni od New York Timesa zbog "produhovljene dubine" i "beskprijekorne vještine i muzikalnosti", The London Handel Players očaravaju publiku diljem svijeta svojim izvedbama i snimkama. Nakon debija u Händelovoj župnoj ckrvi St. George's na Hanover Squareu u sklopu programa Londonskog Händelovog festivala 2000. godine, ansambl redovito nastupa u vodećim koncertnim prostorima i na festivalima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europi i Sjevernoj Americi, izvodeći baroknu komornu glazbu i surađujući s vodećim svjetskim pjevačima.

The London Handel Players su nastupali diljem Kanade i Sjedinjenih Država, debitiravši u New Yorku u Muzeju Frick 2012. te se vrativši 2014. za nastup u Carnegie Hallu. Ansambl je, među ostalim, nastupao u londonskome Wigmore Hallu, Festivalu Kings Lynn, Međunarodnim Händelovim svečanim igrama u G¸ottingenu, Varaždinskim baroknim večerima, Festivalu u Spitalfieldsu, Proljetnom festivaluu Newburyju, Međunarodnom Händelovom festivalu u Halleu, Festivalu rane glazbe u Brightonu, Festivalu rane glazbe u East Corku te u Španjolskoj, Irskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj. Posvećeni pedagozi na svim razinama koji predaju ranu glazbu na londonskim konzervatorijima, članovi ansambla održavaju majstorske tečajeve i radionice za djecu, studente i odrasle na svim razinama, od amaterskih do profesionalnih.

U sezoni 2015/16. London Handel Players nastupili su s Ruby Hughes na Festivalu rane glazbe u Brightonu, a koncert je snimljen za Treći program BBC-ja. Ansambl je, nadalje, održao koncerte na Festivalu rane glazbe u East Corku, Bachovom festivalu u Tilfordu, Londonskom Händelovom festivalu te u Ciklusu rane glazbe u Warwicku.

Pojedinačno, članovi ansambla bave imaju karijere kao solisti, umjetnički voditelji, dirigenti i vodeći profesori na polju rane glazbe na Kraljevskoj glazbenoj akademiju, Kraljevskom glazbenom koledžu i Školi za glazbu i dramu Guildhall. Njihove brojne snimke, ostvarene i pojedinačno i kolektivno, dočekane su s pohvalama glazbene kritike.

Snimili su četiri diska s Händelovom glazbom – njegove zbirke trio sonata opus 2 i opus 5, kompletna djela za violinu solo te dik naslovljen Handel at Home, koji uključuje jedan koncert za flautu te obrade poznatih arija. Snimili su i kompletne sonate iz Geminianijeva opusa 1. Adrian Butterfield snimio je prvu kompletnu snimku prve i druge knjige Leclaireovih violinskih sonata, Rachel Brown snimila je sonate i koncerte Carla Philippa Emanuela Bacha, Quantza, Telemanna i Händela, a Laurence Cummings Händelovih osam suita za čembalo u Händeloj kući u Londonu. Među novijim je snimkama i komplet od dvaju diskova,objavljen u siječnju 2016., s Bachovim sonatama za flautu i arijama s flautom iz njegovih kantata, koje pjevaju Elizabeth Cragg, Charles Daniels i peter Harve, uz obradu za harfu jednog od njegovih koncerata za čembalo.
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
neretva_naslovna
KULTURA
0      19|05|18 u 12:48
FOTO: Neretvanska mjesečina zasjala i na Stradunu
na_neretvu1
KULTURA
0      19|05|18 u 12:06
FOTO: Otvorena 34. manifestacija "Na Neretvu misečina pala"
nadnaravna_bica_u_drzicevim_djelima_180518_naslovna
KULTURA
0      18|05|18 u 23:14
FOTO: Držićeva rapsodija na Širokoj
KULTURA
0      17|05|18 u 16:51
Umjetnički paviljon na Lopudu ponovno se otvara javnosti
dso_najava_koncerta02
KULTURA
0      17|05|18 u 13:41
Koncert solista Luke Ljubasa i orkestra pod ravnanjem TaeJung Leeja

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija