LIFESTYLE
11.09.2017 u 20:42

Dubrovnik protiv siromaštva - šetnja solidarnosti od Pila do Porta

Woman's World Bank je humanitarna organizacija osnovana u Finskoj koja pomaže ženama nerazvijenih zemalja. Cilj ove inicijative je osnažiti žene kao majke, kao poduzetnice i kao pokretače društva u nerazvijenim zemljama. U Dubrovniku je po prvi put održana  šetnja potpore ovoj organizaciji, Woman's Bank Walk. Skupina građana prošetala se u od Pila do Porta i nazad u znak solidarnosti s ženama diljem svijeta koje se bore protiv siromaštva,a time se Hrvatska pridružila više od 60 zemalja u kojima se u isto vrijeme odvijala ženska šetnja solidarnosti. 


komentara  1

Ideja o osnivanju udruge je nastala na Briselskom aerodromu pri povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije. Osupnute siromaštvom koj su vidjele i doživjele odlučile su pomoći. Udruga koju čine uglavnom volonterke, a ima i volontera u 10 godina djelovanja prikupila je oko 10 milijuna eura donacija za borbu protiv siromaštva. 

Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja za život. Jer kako kažu žene su najčešće najsiromašnije od najsiromašnijih, pogotovo majke koje su ostale iz raznih razloga bez muškog člana obitelji. Ideja je pokazati im i pomoći da same zarade za život, a na taj način podižući kvalitetu života žena, podiže se i kvaliteta života djece, a potom i cijele lokalne zajednice. U fotogaleriji pogledajte tko je sve šetnjom podržao ovu inicijativu.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

u

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija