VIJESTI
07.09.2017 u 12:41

PUTEM I STRANPUTICOM: pričaju o javnom, a stavili stupiće i tablu o privatnosti!?

Davor Štern, konzultant Viktora Vekselberga za Hrvatsku, ujedno investitora i vlasnika Hotela Belvedere, jučer je u emisiji Radio Dubrovnika više puta ponovio kako im nije nikakva namjera išta zatvarati ili oduzimati dubrovačkoj javnosti, a prekjučer su na dijelu Puta Vlaha Bukovca osvanule table s upozorenjem o privatnom posjedu, te stupići i nadzorne kamere. Krajem kolovoza u švicarskom mediju je izašao propagandni tekst o Vekselbergovoj investiciji u Dubrovniku gdje stoji kako će izgraditi najluksuzniji hrvatski hotel s "privatnom plažom i privatnim pristajalištem za brodove". Ili gospodin Štern ne zna za ovo ili, blago rečeno, mantra dubrovačku javnost.


komentara  0

Proteklih dana puno se govorilo i pisalo o zahtjevu kojega su predstavnici Viktora Vekselberga, ruskog oligarha i investitora koji će graditi novi Hotel Belvedere, poslali gradskoj upravi sa željom da dobiju koncesiju nad javnom cestom koja vodi do te nekretnine. 

U javnim istupima gradonačelnik Mato Franković se ogradio od ikakve mogućnosti da im se javna cesta dodijeli kroz ikakav oblik koji bi značio "privatizaciju" nečega što pripada i oduvijek je pripadalo građanima Dubrovnika. Reagirala je i lista "Srđ je Grad", a potom i Davor Štern, kao predstavnik investitora.

On je opovrgnuo u razgovoru za Radio Dubrovnik da investitor želi zatvarati cestu i onemogućiti prolaz i prilaz građanima Dubrovnika, ali su prekjučer na dijelu Puta Vlaha Bukovca koji vodi prema Hotelu Belvedere, osvanuli stupići, te table da se ulazi u privatni posjed, te, tvrde stanovnici tog dijela grada, i nadzorne kamere.

Da se tu nešto "kuha", ali i želi zadržati izvan znanja dubrovačke javnosti, moglo bi se reći, kad se vidi i pročita tekst koji je 28. kolovoza objavljen u švicarskom mediju koji piše o Vekselbergovoj investiciji na jugu Hrvatske.

Tu se piše, između ostaloga i o tome da će hotel kojega gradi ruski milijarder biti najluksuzniji hotel u Hrvatskoj, te da će njegovoj eksluzivnosti pridonijeti i privatna plaža te privatna luka za brodove.

Ove dvije priče koje stižu iz istog, investitorovog izvora, posve su različite.

Dakle, s jedne strane Davor Štern uvjerava dubrovačku javnost da joj se ništa ne želi oduzeti niti uskratiti, a s druge imamo zahtjeve kojima se žele dijelove javnih cesta koje vode do Hotela Belvedere, zatvoriti i podrediti isključivio potrebama investitora. K tome, imamo i strane medije koji o Vekselbergovim poslovnim pothvatima u Hrvatskoj pišu na temelju dostupnih informacija od investitora.

Nema dvojbe da gospodin Štern zna za sve ovo, ali ostaje nejasno misli li zbilja da mu građani Dubrovnika vjeruju dok ih uvjerava u suprotno.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija