SPORT
27.08.2017 u 17:02

Ivana Šutalo na svjetskom prvenstvu: u subotu ide na treću nositeljicu

Dan uoči Svjetskog juda prvenstva u Budimpešti (28. kolovoza do 3. rujna), održao se ždrijeb individualnog dijela u kojem nastupa sedam hrvatskih judoka. Subota je rezervirana za Ivanu Šutalo (preko 78 kg) i Zlatka Kumrića (do 100 kg). Šutalo će pokušati iznenaditi treću nositeljicu, Turkinju Sayit.


komentara  0

U ponedjeljak 28. kolovoza počinje prvo svjetsko judo prvenstvo u novom olimpijskom ciklusu, koji završava Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine

Među 800 vrhunskih judoka iz cijelog svijeta, koji će se u glavnom gradu Mađatske boriti za svjetska odličja bit će i šest hrvatskih judoka. Prvi na tatami izlazi Bernard Azinović (do 60 kg), koji u ponedjeljak za prvog protivnika ima Jordanca Salmana. U slučaju pobjede čeka boljeg iz dvoboja Plafky (GER) – Hamid (DJI). 

U utorak 29. kolovoza nastupa Tena Šikić (do 52 kg), a prva suparnica će joj biti Angolka Antonio, dok ju pobjeda vodi na treću nositeljicu, Izraelku Cohen.

Četvrtak je dan kada nastupa brončani s posljednjeg Europskog prvenstva, Dominik Družeta (do 81 kg). U 1. kolu je slobodan, a u 2. kolu se bori protiv Rumunja Visana.

U petak 1. rujna na tatami izlazi šesta nositeljica u kategoriji do 70 kg, Barbara Matić. U 2. kolu čeka bolju iz dvoboja Bernabeu (ESP) – Bolder (ISR). Mlađa sestra Matić, Brigita, nije uspjela oporaviti se na vrijeme od viroze i propustit će Budimpeštu.

Subota je rezervirana za Ivanu Šutalo (preko 78 kg) i Zlatka Kumrića (do 100 kg). Šutalo će pokušati iznenaditi treću nositeljicu, Turkinju Sayit, dok će Kumrić u 1. kolu biti favorit protiv Kenijca Mburua. U slučaju pobjede će pokušati upisati prvu pobjedu u šest borbi protiv prvog nositelja SP-a, Nizozemca Korrela.

- Šutalo ima najveći izazov, ali Budimpešta bi mogla donijeti brojna iznenađenja pa zašto to ne bi bila baš Ivana, kazao je trener reprezentacije  Preradović.

Svjetsko prvenstvo završava u nedjelju 3. rujna ekipnim natjecanjem, koje će biti po novom olimpijskom formatu. Tako će se reprezentacije boriti samo u mješovitoj konkurenciji, sa po tri ženske kategorije (do 57 kg, do 70 kg, preko 70 kg) i tri muške kategorije (do 73 kg, do 90 kg, preko 90 kg). Zbog toga će se reprezentaciji pridružiti Tihea Topolovec (do 57 kg), Dominik Sumpor (do 73 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija