VIJESTI
11.08.2017 u 14:23

Akcija spašavanja u blizini Vitaljine: unesrećeni bio dehidriran, dezorijentiran...

Preko centra 112, 10. kolovoza, oko 17 sati zaprimljena je dojava za pomoć unesrećenima na brdu pored Vitaljine. Odmah po dojavi u akciju kreće tim od tri spašavatelja iz Ispostave Konavle dok u isto vrijeme iz Stanice Dubrovnik kreće tim od 5, a iz Ispostave Neretva još dvoje pripadnika HGSS-a. Uz pomoć centra 112 osoba koja je uputila poziv je jako dobro i točno locirana triangulacijom signala mobitela, štoje bitno utjecalo na brzinu odvijanja akcije.


komentara  0

Po dolasku na teren spašavatelji zatiču pripadnike MUP RH i jednog od unesrećenih koji se samostalno spustio do ceste te bio dobrog općeg stanja. Drugi unesrećeni nalazio se u brdu poviše ceste na strmom i obraslom terenu. Nakon što su ga spašavatelji locirali utvrđeno je da je dehidriran, dezorjetiran i nije se u stanju samostalno spustiti do ceste. Unesrećeni je medicinski zbrinut i transportiran do prometnice u nosilima nakon čega je predan na daljnju skrb Hitnoj medicinskoj pomoći.

Ovim putem želimo istaknuti i izuzetno dobru suradnju s Policijom čiji pripadnici su nesebično i požrtvovno pomagali spašavateljima tijekom cijele akcije.

U akciji je sudjelovalo 10 spašavatelja HGSS Stanice Dubrovnik, a akcija je uspješno završena u 20,30 sati.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija