VIJESTI
11.08.2017 u 08:28

HGSS Orebić poručuje: dok traje ovaj pakao nemojte u brda, radije kupite roza labuda

Ponovo upozoravamo, temeljem današnjeg slučaja, sve dok traje ovaj pakao nemojte nikako ići u brdo, ma kako dobro bili opremljeni i obučeni, radije si kupite neki popularni roza labud-luftić i praćkajte se negdje u plićaku, pijuckajte nešto osvježavajuće i uživajte, realno mnogo bolja opcija od neke druge, recimo boravka u nekom frižideru, u svom stilu poručuju iz HGSS-a Orebić koji je jučer zbog iznemoglosti spašavao iskusne i dobro opremljene planinare s sv. Ilije.


komentara  0

 - Današnji slučaj intervencije HGSS-a Orebić upozorava da i u slučaju dobre opremljenosti, obučenosti i iskustva izletnika, pri paklenim vrućinama kakve već tjednima vladaju jugom naše Domovine, ipak može doći do neugodnih situacija.

Naime, danas (10.8.) oko 12:15, odmah po pozivu iz Centra 112, dvojica članova orebićke Stanice izlaze žurno na teren te u vrlo kratkom roku lociraju iznemoglog i dehidriranog stranog državljanina (54 g.) te ga već oko 13:00 predaju djelatnicima HMP Orebić na daljnji medicinski tretman. Iako je iznemogli planinar u društvu prijatelja krenuo prema Sv.Iliji ranim jutrom oko 05:00, iako su kod sebe imali skoro 5 l vode, iako su vični planini i solidno opremljeni, u povratku s iste usljed enormnih temperatura osjetio je iznemoglost i grčeve u tijelu i nemogućnost sigurnog povratka te srećom postupio ispravno i pozvao pomoć.

Dakle da rezimiramo, ovo je već treći slučaj u desetak dana u okolici Orebića koji je zahtijevao intervenciju HGSS-a i koji su se srećom svi dobro završili.

Ponovo upozoravamo, temeljem današnjeg slučaja, sve dok traje ovaj pakao nemojte nikako ići u brdo, ma kako dobro bili opremljeni i obučeni, radije si kupite neki popularni roza labud-luftić i praćkajte se negdje u plićaku, pijuckajte nešto osvježavajuće i uživajte, realno mnogo bolja opcija od neke druge, recimo boravka u nekom frižideru, napiali su iz HGSS-a Orebić na svom FB profilu.

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija