VIJESTI
11.08.2017 u 08:38

Denis Pavela: Zajedno možemo više, prevencija nema granica

Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik, koju vodi Denis Pavela na svom je FB profilu objavila kako je njihov projekt projekt pod nazivom "AKO STE UMORNI ZAUSTAVITE SE!" ostvario izvrsne rezultate. U turističkoj sezoni 2016/2017. i polovici turističke sezone 2017/2018, broj prometnih nesreća sa stranim državljanima i uzrokom umora smanjio za više od 50% dok je smrtnost svedena na nulu. 


komentara  0

"Poštovani prijatelji i pratitelji stranice Sigurnost u prometu Dubrovnik, tijekom razdoblja 1991-2015.godine na području državne ceste D-8, od GP Zaton doli do GP Karasovići kao i na dijelu državne ceste D-8 iznad samo grada Dubrovnika, poginulo je blizu stotinu stranih državljana!

Osobe koje su poginule u tim prometnim nesrećama su uglavnom bile mlađe dobi, često se radilo o djeci, a najteži događaj je bio na područja mjesta Slano gdje je stradala jedna cijela obitelj, a samim time i više izgubljenih budućih generacija!

Uvidjevši navedeno, prateći statističko-analitičke podatke, te vidjevši da odgovorni ne poduzimaju ništa kako bi se navedeno spriječilo, Udruga Sigurnost u prometu je izradila projekt pod nazivom "AKO STE UMORNI ZAUSTAVITE SE"!

Cilj projekta je bio upozoriti strane državljane o štetnosti UMORA kao uzročnika prometnih nesreća, obzirom da su stradalnici strani državljani koji su Dubrovnik odabrali kao turističku destinaciju ili im je Grad poslužio kao tranzitna točka te im vrijeme za upravljačem vozila traje ponekad i duže od 15 sati, samim time pozvati ih na odgovorno ponašanje i time smanjiti broj nesreća te skupine sudionika!

Tijekom turističke sezone 2016/2017,započelo se sa projektom na način da su se izradile i na pet različitih točaka navedene dionice postavile prometne ploče sa natpisom na hrvatskom i engleskom govornom jeziku "AKO STE UMORNI ZAUSTAVITE SE"!

Ovom prilikom Vas obavještavamo da smo kratkom evaulacijom projekta utvrdili da se u turističkoj sezoni 2016/2017. i polovici turističke sezone 2017/2018, broj prometnih nesreća sa stranim državljanim i uzrokom umora smanjio za više od 50% dok je smrtnost svedena na nulu, čime se projekat pokazao kao pun "pogodak", te će sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa kao takav zaživjeti na području priobalja cijele RH u sezoni 2018/2019 ŠTO NAS POSEBNO VESELI KAO AUTORE!

Ono što nas veseli je to da smo uspjeli smanjiti smrtnost na državnoj cesti D-8 u ljetnim mjesecima, unatoč što su neki smatrali to dijelom sreće!!! Poruka za one koji misle da je smanjenje prometnih nesreća puka sreća (čekati da se dogodi čudo) je to da takvi nemaju što raditi u svim institucijama koje se bave smanjenjem broja prometnih nesreća i da se samo sustavnim dijelovanjem može nešto postići, prvenstveno prevencijom, kao i pitanje gdje je sreća bila zadnjih 25 godina!? ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE, PREVENCIJA NEMA GRANICA!", poručio je Denis Pavela.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija