VIJESTI
17.07.2017 u 17:07

Gradonačelnik s ministrom pravosuđa o stanogradnji i smještaju sudaca, liječnika, profesora...

Povratak sjedišta državnih institucija u Dubrovnik, planovi za premještanje katastra iz zgrade Suda i program stanogradnje uz poticaje za građane, uz mogućnost osiguranja određenog fonda stanova liječnicima, profesorima, znanstvenicima i sucima, neke su od tema o kojima su razgovarali gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicama i ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković, koji se sa suradnicima nalazi u obilasku pravosudnih tijela u Hrvatskoj.

 


komentara  1

Gradonačelnik je tijekom sastanka naglasak stavio na važnost povratka Trgovačkog suda u Dubrovnik. Naime, izmjenama Zakona o područjima i sjedištima sudova u RH početkom 2011. godine prestao je s radom Trgovački sud u Dubrovniku te je kao Stalna služba pripojen Trgovačkom sudu u Splitu, što je u Dubrovniku dočekano s velikim negodovanjem, a brojnim građanima izaziva i značajne probleme u poslovanju.

Gradonačelnik Franković je ministra upoznao i s jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća prema kojoj Grad Dubrovnik čvrsto stoji na poziciji da u svakom budućem preustroju Republike Hrvatske ne pristaje na ništa manje od Dubrovnika kao središta regije. 

- Gubljenjem ključnih institucija poput suda, carinarnice ili porezne uprave Dubrovniku se skidaju odlike grada, grada koji je kroz svoju dugu povijest imao društvenu uređenost s kojom su se mogle uspoređivati i puno brojnije europske zajednice naroda, kazao je gradonačelnik. Stoga je povratak statusa trgovačkog suda inicijativa na kojoj će kao gradonačelnik Grada Dubrovnika ustrajati.

Na sastanku se razgovaralo i o planovima za premještanje katastra iz zgrade Suda te o problemu smještaja sudaca u Dubrovniku. Gradonačelnik Franković je ministru Bošnjakoviću predstavio svoj program stanogradnje uz poticaje koje Grad Dubrovnik kao izvorni model uvodi za svoje građane.

Govorilo se i o mogućnostima osiguranja određenog fonda stanova koji bi se ustupali na korištenje različitim institucijama za potrebe smještaja onim pojedincima koji svojim radom doprinose sveopćem boljitku zajednice u cjelini i dobrobiti građana koji koriste njihove usluge – liječnicima, profesorima, znanstvenicima, pa tako i sucima.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

m_arko 17.07.17 u 23:18
Ajde nemojte samo pricat. Sada ima doktora u Du bolnici koji ne mogu izac na kraj sa podstanarstvom! Pokazite dobru volju i odma im preuzmite placanja podstanarstva u cijelosti.. dok im ne rijesite stambeno pitanje... Nekiod njih su samozatajni ne bune se ali ce kad im voda dodje do grla samo otici!! Ucinite nesto kampanja je zavrsila dosta price!!

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija