VIJESTI
17.07.2017 u 10:44

VIDEO/ AFERA VODOVOD: 17 minuta prije nego je smijenjen Dujmović, plaćen račun od 330 tisuća kuna za zavjese

Sedamnaest minuta prije sastanka Skupštine društva na kojoj je smijenjen predsjednik Uprave Valentin Dujmović, Vodovod je avansno platio račun koji je glasio na 330 tisuća kuna (s PDV-om) za zavjese za koje nova uprava ne zna gdje su isporučene. Za uređenje i opremanje dvorane za sastanke na Ombli, utrošeno je preko 3 milijuna kuna, iako nova uprava još uvijek ne zna je li to i konačan iznos. Ne postoji projektna dokumentacija niti građevinske knjige, račune je potpisivao glasnogovornik tvrtke, nadzor brojne račune nije ni vidio ni ovjerio ..., a dvorana kojoj se ne zna ni prava namjena budući je u zaštićenoj i nedostupnoj zoni izvorišta, nije ni u primisli zgotovljena.


komentara  5

Zbog interesa novinara, jutros je organiziran obilazak dvorane na izvorištu Omble, nakon kojega su mediji upoznati sa zatečenim stanjem po pitanju ove investicije.

Iako je bio najavljen, u obilasku zgrade i dvorane koja tek treba biti završena se nije pojavio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, njegov izostanak je dogradonačelnica Orlanda Tokić opravdala zauzetošću, a on nam se nije javljao na pozive. U obilasku su s novinarima bili i predsjednik Uprave Lukša Matušić koji je glavnu riječ ovoga puta prepustio novim direktorima iz "Vodovoda", Vicku Begoviću i Zoranu Čosiću.

U svakom slučaju, rezime zatečenog stanja po pitanju ove investicije koja se dosad popela na 3,6 milijuna kuna (s PDV-om), ali je pitanje je li i konačna - jest da nije popraćena adekvatnom projektno tehničkom dokumentacijom koja bi na transparentan način opravdala troškove. 

- Mi ne znamo tko jhe voditelj projekta, većinu računa je potpisao glasnogovornik (Tiho Matić, op.a.), revizija je ukazala na manjkavost u tehničkoj dokumentaciji, dokumentaciji koja dokazuje obračun i naplatu radova. - kazali su direktori Ćosić i Begović, dodajući kako je nabava rađena po bagatelnoj nabavi, bez natječaja, te kako ni nadzorna firma "Spinaker" nije bila upoznata niti je ovjerila sve račune za ovu investiciju. Dio računa je direktno potpisivao predsjednik Uprave, bez njihova znanja.

Projekt je napravila tvrtka "Arhitektonika", vlasnice Sanje Obradović, kojoj je za prvu fazu isplaćen iznos od 146.000 kuna, a od druge faze vrijednosti 198.000 kuna, oko 90.000 kuna.

Postavilo se i pitanje svrsishodnosti ovakve dvorane za sastanke na ovome mjestu koje zbog ograničenja pristupa, nije adekvatno za velike skupove niti bi se smjelo iznajmljivati za neke evente, tim više što je Vodovod naručio, izradio i predao projekt nadogradnje svoje Upravne zgrade, a u skopu toga je i sala za sastanke.

Detalje o zatečenom stanju u "Vodovodu" poslušajte i pogledajte u videu koji slijedi.


L.Crnčević

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

bit će bolje... 18.07.17 u 11:59
SPICA SKANDELA odlično zapažanje! Ta je "poslovna praksa" postala sinonim za ove naše prostore nakon rata. Ali čemu briga, institucije rade svoj posao...

   

Spica skandela 18.07.17 u 11:03
Bilo bi zanimljivo usporediti izvođače i dobavljače koji su bili angažirani u Vodovodu i one koji su radili na uređenju i opremanju luksuznih apartmana na Obodu, u vlasništvu bivših direktora Vodovoda i Sanitata. Nekako se neobično poklopilo da se u isto vrijeme završi privatni luksuzni objekt i da se po cijeni zlata plaćaju dobavljači za Vodovod. Ništa ne tvrdim, samo je, eto, malo neobično.

   

zumbo_je_moj_idol 17.07.17 u 17:55
nije do Valentina, i meni se isto dogodilo, odabro zavjese , Zavjesa Natura 140X240 cm bež, u petak koštale 99,99 kuna , mislim se poći ću u ponedjeljak, baš dinju nosio doma. Kad ono u ponedjeljak krešile na 330 000 kuna

   

del.boy 17.07.17 u 17:20
docepao se on i ona njegova hanuma dubrovnika... to je njima bilo bitno! kakvo ljigavo stvorenje boze sacuvaj... nego nema ih vise dolje u culta na marendama!!! nestala kartica od vodovoda za peglanje!!! sada se hrani ekipa u nostroma i u dvije masline gdje su marende po 35kn...

   

bit će bolje... 17.07.17 u 12:26
A da se dočepo aerodroma, bile bi koltrine od 3.300.000,00 Kn. Da smo ga birali za gradonačelnika, onda bi nas to zadovoljstvo koštalo cca. 33.000.000,00 Kn. Fakat smo neracionalno birali ...

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija